Siyaset AK Parti Sözcüsü Ünal: Yükselen ırkçı siyaset merkezi vurdu

AK Parti Sözcüsü Ünal: Yükselen ırkçı siyaset merkezi vurdu

26.09.2017 - 18:10 | Son Güncellenme:

MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal Almanya seçimlerine ilişkin "Almanya'da yükselen ırkçı siyaset merkezi vurdu"dedi.Kuzey Irak'taki referanduma ilişkin de konuşan Ünal "Sonucu ne olursa olsun yok hükmündedir" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ünal: Yükselen ırkçı siyaset merkezi vurdu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Parti sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasıyla ilgili olarak "Kişisel bir tercihtir" diyen Ünal'ın açıklamalarının satır başları şöyle: 13 yıl içerisinde yaşananlar kendisini bir tercih noktasına getirmiş ve bu kararını paylaşmıştır. Perşembe günü yapılacak seçimde bizzat belediye meclisi karar verecektir. Seçim öncesi kendi değerlendirmelerimizi yaptık. Kararı meclis üyeleri verecek.

Haberin Devamı

IKBY REFERANDUMU

Türkiye ve AK Parti, bölge Kürtlerinin hakları ve kazanımları konusunda uzun yıllardan beri ciddi çabalar harcamıştır, harcamaya devam etmektedir. Hiç kimsenin bu meseleyi, Türkiye'nin bölgede yaşayan Kürtlerle ilgili bir karşı duruşu olarak ele almasına asla müsaade etmeyiz. Kürtler bizim bölgedeki kadim müttefiklerimizdir ve bu konuda Türkiye'nin tavrı son derece açıktır. Bizim bölgede bir oldubittiye karşı çıktığımızı ve bunu da kabul etmeyeceğimizi ifade etmemizin ayrı bir hukuku ve sebebi var. Artık terör fazının başka bir sürece dönüştüğünü görüyoruz. Bu referandumun sonucu ne olursa olsun yok hükmündedir. Biz bölgemizde sınırların değişmesine asla müsade etmeyeceğiz. Biz Irak merkezi yönetiminin sınır kapılarını teslim alma sürecine göre, sınır kapılarıyla ilgili kararımızı vereceğiz

Haberin Devamı

UYUM YASALARI

Uyum yasalarının Meclis'e taşınması ve seçimlerden 1 yıl öncesinde yasaların Meclis'den geçmesi gerekiyor.Bunun için de çalışma yapılıyor.