Siyaset AK Parti'de olağan büyük kongrenin tarihi açıklandı

AK Parti'de olağan büyük kongrenin tarihi açıklandı

18.08.2015 - 17:38 | Son Güncellenme:

Ak Parti sözcüsü Beşir Atalay, MKYK sonrası açıklama yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu akşam görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade edeceğini belirten Atalay, "Başbakanımız bu akşam görevi cumhurbaşkanımıza görevi teslim edecek. MKYK'nın da yaklaşımı budur. Olağan kongremiz 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak" dedi.

AK Partide olağan büyük kongrenin tarihi açıklandı

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MKYK sonrası açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay, "Başbakanımız bu akşam görevi cumhurbaşkanımıza görevi teslim edecek. MKYK'nın da yaklaşımı budur. Sürecin normal kurallar içerisinde, meşruiyet zemininde yürümesi bizim için önemlidir. Genelkurmay Başkanlığı töreninden sonra görevi teslim edeceklerdir. Görevi neden şu ana kadar teslim etmedi. MKYK'ya bilgi vermesi gerekiyordu. Onayını alması gerekiyordu. Bunu MKYK ile paylaştı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"OLAĞAN KONGREMİZ 12 EYLÜL 2015 CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK"

Atalay, "Büyük olağan kongremizin sonhabarda olacağı bekleniyordu. Seçimden sonraya kalmıştı. Olağan büyük kongremizi de MKYK alma kararı aldı. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü Ankara'da Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek" diye konuştu.

"HÜKÜMET KURMA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR CUMHURBAŞKANIMIZIN ELİNDEDİR"

Bundan sonraki süreçte, hükümet kurma ile ilgili çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde olduğunu vurgulayan Atalay, "Hükümet kurma ile ilgili çalışmalar Cumhurbaşkanımızın elindedir. Cumhurbaşkanımıza teslim edilecektir. Cumhurbaşkanımızın bundan sonraki kendi takdirleridir. Bütün çalışmalarımız yürürken bir yandan da büyük kongremizin hazırlığını yapacağız" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"ANAYASAL PROSEDÜRÜ HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP'ye hükümeti kurma veya kurmama yetkisi olasılığını ve seçim güvenliğini değerlendirmesi istenen Atalay, "Bütün ihtimaller değerlendirildi. Anayasal prosedürü hepimiz biliyoruz. Seçim güvenliği ile ilgili bilgi sunuldu. Yoğun çalışmalar atarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

KURULACAK SEÇİM HÜKÜMETİNE MHP, CHP VE HDP'NİN BAKAN VERMEYECEK AÇIKLAMASI

Kurulacak seçim hükümetine MHP'nin, CHP'nin ve HDP'nin bakan vermeyeceği yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Atalay şu ifadeleri kullandı: "Bunları hep önümüzdeki süreçte göreceğiz. Önümüzdeki günleri beklemek lazım."

HDP'nin olası bir seçimde başkanlık sistemi için referandum teklifini değerlendirmesi istenen Atalay, "Konu MKYK'da gündeme gelmedi" dedi.