Siyaset AK Parti'den MHP'ye tanıtım toplantısı mesajı: Davet gelirse güçlü temsil olacak

AK Parti'den MHP'ye tanıtım toplantısı mesajı: Davet gelirse güçlü temsil olacak

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK devam ederken basın toplantısı düzenledi.

AK Partiden MHPye tanıtım toplantısı mesajı: Davet gelirse güçlü temsil olacak

Çelik, özetle, şunları söyledi:

Haberin Devamı

MEŞRU HAK: (Zeytin Dalı’nın 1. Yılı) Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden unsurlara son verilmiştir. Türkiye bu harekatta uluslararası hukuktan doğan meşru haklarını kullanmıştır. Terör örgütlerinin Türkiye’de düzenlediği eylemlerin bu bölgelerden geçenlerle yapıldığı ortaya konulmuştur. Bunlar engellenmiştir. Bir bölgede kim oturuyorsa o bölge onundur.

TAKDİR BAHÇELİ’NİNDİR: (MHP’nin 24 Ocak’taki aday tanıtımına davet gelip gelmediği) Bir davet ulaşmamıştır. Bunun Cumhurbaşkanımızca en güzel değerlendirileceği açıktır. Bu davete güçlü temsil olacaktır. Bu formatlar MHP takdirindedir. Biz kendi formatımızda kendi adaylarımızla Cumhur ittifakı adayını da açıklıyoruz. MHP’nin bunu nasıl yapacağına dair MHP’nin takdiridir. Bizim ilçe adaylarımızı da açıklamak isterlerse memnuniyet verici olacaktır. Güçlü şekilde mesaj vermesine neden olacaktır. Takdir Devlet Bahçeli’nindir.

Haberin Devamı

İLK KEZ İZLEDİ: (Senatör Graham’ın ziyareti) Bu bölgedeki gündeme hakim birisi. Türkiye ziyaretinin faydalı ve ikna edici olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanımız PKK, YPG ilişkilerine dair videolarla birlikte bazı deliller gösterildi. Bunların Graham tarafından ilk kez izlendiğini görüyoruz. Münbiç yol haritası ile ilgili açıklamaları oldu, Türkiye Münbiç’te güvenliği devralmaya hazırdır. Fırat’ın doğusunda, Suriye’nin kuzeyinde ortaya çıkan tablo, Türkiye için birinci dereceden tehdittir ve Türkiye Cumhuriyeti bu tehdidi bertaraf edecektir.

TRUMP’IN ISRAR EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ: (ABD’nin çekilme kararı ardından yaşanan patlamalar) Bu provokasyonların başkalarının sisli camda gördüğünü biz aynada görür gibi görüyoruz. ABD içinde ve dışında ‘çekilmeyin’ diyen lobi faaliyetleri var. Bu çekilmeyi engellemek için bir takım eylemler ortaya koyacağı açıktır. Aklımıza da gelmişti. Kararı zamana yaymaya yönelik provokasyon dizisi. Çekilmeye kimler karşı, alt alta yazınca olağan şüpheliler ortaya çıkıyor. Bu adresi görmek için yüksek analize ve istihbarata gerek yok. Çekilmede Trump’ın ısrar edeceğini değerlendiriyoruz. Güvenli bölgeyi oluşturacak kapasiteye Türkiye sahiptir.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Say’ın kulisi

Çelik, Erdoğan’ın da izlediği Fazıl Say konserine ilişkin konuştu. Konserin başında Say’ın karakterle ilgili bilgi verdiğini, kuliste bununla ilgili bir sohbet olduğunu aktaran Çelik, şöyle dedi: “Cumhurbaşkanımız önemli bir hatırlatmada bulundu. Truva, Homer’in destanı hemen hemen her yerde edebiyata sinmiş durumda, tarihçiler bunu tartışıyor. Cumhurbaşkanımız bazı tarihçilerin naklettiği şu anektodu aktardı; Yunanlıların Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizden kovulmasından sonra, İzmir’e doğru uzanırken Atatürk’ün ‘Truva’nın öcünü aldık’ şeklinde bir ifadesi olduğundan bahsediyor bazı tarihler veya bazıları, ‘Hektor’un öcünü aldık’ şeklinde bir ifadesinden bahsediyorlar. Cumhurbaşkanımız bu hatırlatmayı yaptı. ‘Bu gözle de izledim konseri’ diye. Atatürk’ün bu hatırlatmasında son derece önemli göndermeler var. Birincisi Truva’yı Anadolu şehri olarak benzetmesi. Cumhurbaşkanımızın, Atatürk’ün bu benzetmesiyle birlikte aynı yaklaşımın hala sürdüğü, bir bakıma da Atatürk’ün Yunanı Türk topraklarından kovduktan sonra ‘Truva’nın öcünü aldık’ diyerek bu tarihsel derinliğe gönderme yapmasını hatırlattığı güzel bir sohbet oldu.”