Siyaset AK Parti'li Hamza Dağ: 'Kılıçdaroğlu’nun yoldaşları, Atatürk’ün askerlerini sindirmiş vaziyette'

AK Parti'li Hamza Dağ: 'Kılıçdaroğlu’nun yoldaşları, Atatürk’ün askerlerini sindirmiş vaziyette'

16.09.2020 - 17:49 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile alakalı tartışmalara ilişkin, "CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoldaşları, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerini sindirmiş vaziyettedir." dedi.

AK Partili Hamza Dağ: Kılıçdaroğlu’nun yoldaşları, Atatürk’ün askerlerini sindirmiş vaziyette

Dağ, AK Parti AR-GE Başkanlığınca düzenlenen Siyaset Akademisi’nin 19’uncu dönem sertifika törenine katılmak için geldiği Amasya'da, partisinin İl Başkanlığı'nda teşkilatla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Partililere seslenen Dağ, ülke için önemli işlerle uğraştıklarını, en yakın rakipleri CHP'nin ise tartışmalarla gündemde olduğunu ifade etti.

Kaftancıoğlu ile ilgili tartışmalara işaret eden Dağ, şöyle konuştu:

"Bir il başkanı çıktı önce, 'Ben Mustafa Kemal'in askerleriyiz lafını sevmiyorum, yoldaşlarıyız diyelim.' dedi. Daha sonra bir toplantıda Mustafa Kemal ismini özellikle kullandığını, Atatürk ismini kullanmadığını ifade etti. CHP'de İzmir milletvekillerinden bir kısmı biraz tepki koydular. Eğer birkaç gündür kamuoyunda yapılan tartışmada o İstanbul İl Başkanı'nın söylemiş olduğu sözü, bugün bırakın AK Parti İstanbul İl Başkanı, herhangi bir ilçe başkanı, ilçedeki bir yönetici söylemiş olsaydı CHP Genel Başkanı'na kadar herkes, bu konuda açıklama yaparlardı. Bu konuda hiçbir açıklama yapmıyorlar, yapamıyorlar. Bu şunu gösteriyor, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoldaşları, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerini sindirmiş vaziyettedir. Durum bu. Artık kendileri bir karar verirler. Biz kendi adımıza dışarıdan bir gözle bunu söyler, bunu ifade eder, ülkenin milli konularında bir sıkıntı söz konusu olduğunda da milletimize şikayet etmeye devam ederiz."

Haberin Devamı

"CHP'DE AŞAMA AŞAMA DEĞİŞİM NOKTASINDA ÇALIŞMA YAPILIYOR"

Dağ, CHP'de değişim olduğunu ifade ederek, "CHP'de 2010 yılında kaset kumpasıyla beraber aşama aşama değişim noktasında çalışma yapılıyor. Ben AR-GE biriminin başındayım. Yaptığım araştırmalar şunu çok net gösteriyor; bugün CHP'de oy verenlerle yönetenler arasında zihniyet farklılığı doğmuş durumdadır. Ama bir zihniyet CHP’yi bir yere doğru götürüyor. O onların iç meselesi midir? Bu anlamdaki konu belki iç meselesidir. Ama ülkenin ikbali, ülkedeki milli hususlar noktasındaki duruş açısından tavanla taban arasındaki farklılık tabii ki ülke açısından bizi önemli şekilde ilgilendirir." dedi.

"DOĞU AKDENİZ'DE HEM MASADAYIZ HEM SAHADAYIZ"

Dağ, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değinerek bölgedeki doğal gaz rezervinin diğer ülkelerin iştahını kabarttığını vurguladı.

Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye'nin hem masada hem sahada olduğunun altını çizen Dağ, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Eğer orada fiilen sahada var olmasak, sadece Avrupa Birliği'nde, Birleşmiş Milletler toplantılarında sözle ifade ediyor olsak bu kadar fırtına kopmaz. Şimdi de Doğu Akdeniz'de kendi imal ettiğimiz 3 tane sondaj gemisi, 2 sismik araştırma gemisiyle sahada olunca nasıl muhatap alır noktaya geldiklerini görüyoruz. Yani masada da olacağız, sahada da olacağız. Başka çaremiz yok. Biz şimdi Allah'a hamdolsun hem masadayız hem sahadayız."