Siyaset Akif Çağatay Kılıç: Kararlar hızlanacak, bürokrasi azalacak

Akif Çağatay Kılıç: Kararlar hızlanacak, bürokrasi azalacak

05.06.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' ile kararların hızlanacağını, bürokrasinin ise azalacağını vurgulayan Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, "Vatandaşlarımız genel resmi çok iyi görüyor ve yeni sistemin biran önce hayata geçmesini istiyor" dedi.

Akif Çağatay Kılıç: Kararlar hızlanacak, bürokrasi azalacak

Samsun milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 27. dönemde İstanbul’dan adayı oldu. Kılıç, CNN Türk canlı yayınında 24 Haziran seçimleriyle ilgili sorular yanıtladı. Kılıç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımızın hep şöyle bir bakış açısı olmuştur. İstanbul Türkiye'nin özetidir. Bakan arkadaşlarımızın İstanbul'dan aday olması bu bakımdan önemlidir. Siyasi partilar en yoğun çalışmalarında İstanbul'u ön planda tutarlar. Sahada gördüğümüz kadarıyla karşılığını görüyoruz.

Vatandaşlar bu seçimin farkındalar. Yerli ve milli projelerin bu seçimin ardından hayata geçirileceğini görüyor.

Vatandaşlarımız kimin sırtında sorumluluğun olduğunu görüyor. Biz hep verebileceğimizi yapabileceğimizi ortaya koyduk. Makro dengeler önemli. Ancak biz bir üst kademeye nasıl atlayabileceğimizi konuşup ortaya koyuyoruz.

Biz mega projelerimizi ortaya koyuyoruz. Kanalistanbul olsun, 3. Havalimanı olsun.

Vatandaşlarımız genel resmi çok iyi görüyor. Yeni sistemle ilgili bilgilere sahipler. Vatandaşlar yeni sistemin biran önce hayata geçmesini istiyor.

Haberin Devamı

Verilen kararlar bir an önce uygulansa çok yol alacağız. Yapısal reformların hızlanması şart. Bu da yeni sistemle olacak. Kararlar hızlanacak, bürokrasi azalacak. Yeni sistemin hayata geçirilmesi için meclis aritmetiğinin de önemi var. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da dile getirdi.

Samsun'la İstanbul arasında örtüşen talepler var ama. İstanbul özelinde daha farklı taleplerle karşılaşıyoruz. Vatandaş genel ve yereli beraber görüyor. AK Parti belediyelerin olmadığı ilçeler daha fazla hizmet için belediyenin de AK Parti'de olmasını istiyor.

Seçmen yaşının indirilmesi gençler tarafından çok pozitif karşılandı ve gerçekten güzel bir karşılığı oldu. AK Parti'den aday olan genç arkadaşlar bize çok büyük enerji kattı. Bu seçimde gençler çok heyecanlı.

MAALESEF ORAYI TERK ETMEK DURUMUNDA KALDIM

Gözlemciler seçimleri takip edecekler. Biz her zaman açık ve şeffaf olduk. Bunun şüpheli hale getirmeye çalışanlar var Türkiye’de. Bu Avrupa’dan getirmeye çalıştığınız bir takım algıları, boşuna uğraşmayın.

En son yaşadığımız... Salih Müslim’i konuşmak için getirdiler ve ilan etmediler. Aslında yaptıklarının yanlış olduğu biliyorlar, saklıyorlar. Biz bunu 1,5 saat kala öğrendik. Ben maalesef orayı terk etmek durumunda kaldım. Terör saldırılarını destekleyen bir kişinin, kurucusu olduğumuz platforma konuşmacı olarak getirilmesini biz kabul edemeyiz. En üzücüsü de şudur, muhalefette Türkiye’yi şikayet eden, bunu Avrupa’dan gelen ön yargılıların önüne seren bir yapıyla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Terör örgütünün paçavralarıyla, bu noktada yasa dışı örgütlere destek açıklaması yapanların da Türkiye’ye gönderilmesi, bunların burada yapacakları çalışmanın ne kadar tarafsız olduğunun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum.