Siyaset AKP’de silahlar çekildi

AKP’de silahlar çekildi

21.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP MYK toplantısı sürerken basına açıklama yapan Haluk Koç, 28 Ağustos’ta görev süresi dolacak olan Abdullah Gül’ün İstanbul’a ‘hicret’e zorlandığını ve bunun hesabını soracağı günü beklediğini savundu.

AKP’de silahlar çekildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarına değinerek, “CHP’deki bit deve oluyor, ama belli odaklar AKP içindeki bu fokurdanmayı görmemezlikten gelemezler. AKP içinde parti içi savaş kapıya dayanmıştır. Silahlar çekilmiştir, saflar netleşmiştir. Sayın Gül, oyun dışı bırakılmış, İstanbul’a hicreti zorunlu kılınmıştır” dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, toplantı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, “Beş gündür Resmi Gazete susmuş, susturulmuş durumda. Onun için lokavt dedim. Anayasamıza göre, tüm kurum ve kuruluşlar, kişiler, YSK’nın kararlarına uymak zorundalar” dedi.
Başbakanlığa atama
Başbakan Erdoğan’ın Ak Parti Kongresi’ne katılamayacağının açık olduğunu savunan Koç, “Türkiye’nin anayasal kurumları 15 Ağustos tarihi itibarıyla, seçilmiş cumhurbaşkanı konumunda olan Erdoğan’ın kişisel ve siyasi çıkarları doğrultusunda hareket eder noktadadırlar. Anayasal kurullar, büyük ölçüde işlevlerini kaybetmişlerdir. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yolu açılmış durumdadır” diye konuştu.
‘Uluslararası rehine’
Koç, Alman istihbarat örgütünün, Türkiye’yi dinlediği yolundaki iddiaları Alman medyasından öğrendiğini dile getirdi. Koç, “Dışişleri Bakanı, Erdoğan neden bu konuda konuşmuyorlar? Hadi IŞİD’in rehinesi durumundasın, bütün yaptıklarınız ettikleriniz uluslararası istihbaratın bilgisi dahilinde. O zaman siz sadece IŞİD’in rehinesi değilsiniz, siz uluslararası rehinesiniz. Alman istihbaratı da paralelcilerin eline mi geçti? Nasıl rehin düştün sen?” dedi.
CHP’de bit deve oluyor
Cumhurbaşkanı Gül’ün açıklamalarına değinen Koç, “CHP’deki bit deve oluyor ama belli odaklar AKP içindeki bu fokurdanmayı görmemezlikten gelemezler. AKP içinde parti içi savaş kapıya dayanmıştır. Silahlar çekilmiştir, saflar netleşmiştir. Gül, oyun dışı bırakılmış, İstanbul’a hicreti zorunlu kılınmıştır. Sayın Gül başka bir deyişle kendi elleriyle partiye kazandırdığı Davutoğlu Ahmet’in stratejik derinliğinin dehlizine atılmış durumdadır. Bu durumu içine sindiremediği açık. Sitemkar bir ifadeyle yeni Başbakanı deşifre ediyor. ‘Bizim cenahtan epey de saygısızlık gördüm doğrusu. Hepsini takip ettim.’ Bu sözleriyle, kendisine bu saygısızlığı yapanlarla hesaplaşacağı günü dört gözle beklediğini bir şekilde ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.
Koç, bir soru üzerine, “Sayın Genel Başkanımız yemin törenine katılmayacak. Anayasa ihlal ediliyor, ortada. Yüzde 38,5 oy aldı adayımız. Belki yüzde 38,5’i temsil eden 38-39 arkadaşımız katılır. Kimseye zorlama yapmıyoruz, bir parti kararı yok” dedi.