Siyaset AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu: Kömür yardımı devam edecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu: Kömür yardımı devam edecek

26.12.2008 - 18:17 | Son Güncellenme:

.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu: Kömür yardımı devam edecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, hükümetin yoksul insanlara yönelik kömür yardımının devam edeceğini, bunu eleştirmenin doğru olmadığını söyledi.
Antakya’da Mikrokredi Merkez Şubesi’nin açılışına katılan Abdulkadir Aksu, mikro kredi uygulamasının Türkiye dahil 175 ülkede uygulandığını belirtti. Mikrokredi ile dünyada 600 milyon kişiye iş imkanı sağlandığını anlatan Aksu, “Mikrokredi dünyanın en önemli yoksulluğu azaltma stratejilerinden birisi haline gelmiştir. İşsizin ve fakirin sahip olmadığı en önemli unsur sermayedir. İşsizliğin ve fakirliğin azaltılması için uzun vadede ve makro politikalar sonucu, yatırımların, üretimin ve ihracatın artırılması gerektiğini herkes biliyor. Makro ekonomik büyüme hedefleri yanında, toplumda sosyal adalet ve refahın sağlanması için mikro uygulamalar da gereklidir. Bu bakımdan, mikro kredi uygulaması çok önemlidir” dedi.

Haberin Devamı

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Sosyal devlet olmanın gereği olarak yoksullara kömür, gıda, çocuklarına kitap dağıtıldığını kaydeden Aksu, “Hükümet fakirin fukaranın yanında olmaya devam edecektir. Kömür yardımı dağıtmaya devam edecektir. Bunu eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu. Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise ‘yoksulum’ diyen herkese iş kurması için kredi verileceğini belirtti.
Müftü Vekili Fırat Kahraman, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ile Antakya Musevi Havrası Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu da yoksullara yardım yapılması gerektiği konularında kısa birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından merkezin kurdelası kesilip açılışı yapıldı, ardından da Medeniyetler Korosu, dinleti sundu.