Siyaset AKP’liler smokin giymedi

AKP’liler smokin giymedi

30.10.2008 - 01:11 | Son Güncellenme:

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen ve ev sahipliğini Cumhurbaşkanı Gül’ün yaptığı resepsiyonda AKP’den smokin giyen tek isim Adana Milletvekili Ömer Çelik oldu. TBMM?Başkanı Toptan, AKP’li bakanlar ve milletvekilleri ise davete takım elbiseyle katıldı

AKP’liler smokin giymedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül’l birlikte Çankaya Köşkü’nde dün akşam evsahipliği yaptığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyon davetinde smokin giymeyi tercih etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul’da bulunmaları gerekçesiyle resepsiyona katılmadı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, AKP’li bakanlar ve milletvekilleri davete takım elbiseyle katıldı. Adana Milletvekili Ömer Çelik, smokin giyen tek AKP’li oldu. Köşk’teki eşli resepsiyondan notlar şöyle:
- Resepsiyona, Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, türban takmayan eşleriyle katıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek türban yerine bone kullanmayı tercih eden eşi Gülten Çiçek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan türbanlı eşi Zeynep Babacan ile geldi. Enerji Bakanı Hilmi Güler eşsiz katıldı.
- Geçen yıl 33 türbanlı davetlinin olduğu resepsiyona, bu yıl bakan eşleriyle birlikte Babacan’ın kayınbiraderi Nusret Yurter ve AKP’li Cevdet Erdöl’ün eşi dahil 18 türbanlı katıldı.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, uzun siyah kadife eteği, balon bluzu ve eşi Birol Çubukçu’yla el ele yürümesiyle dikkat çekti.

Cumhuriyet için giydi
- Geçen yılki resepsiyonda smokin giymemesi ve davetiyelere sadece koyu renk elbise şartı koydurması tepkiyle karşılanan Abdullah Gül, dün akşam Çankaya Köşkü’nün yalnızca geçen yıl uygulamadığı “cumhuriyet protokolü” anlayışına dönüş yaptı ve smokin giydi. İngiltere Kraliçesi’nin ziyaretinde ilk kez smokin giydiğinde “gri” renkli papyon takan Gül, bu kez siyahı tercih etti. 8 Ekim’de Finlandiya’ya resmi ziyaretinde verilen resmi akşam yemeği davetinde de smokin giydiği öğrenilen Gül, dün üçüncü kez smokin giymiş oldu.

İş dünyası smokinli
- Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da resepsiyona katıldı. Zorlu dışındaki iş dünyası temsilcileri de smokin giydi.
- CHP ve DSP’li milletvekilleri protesto için resepsiyona katılmadı. Gül, CHP lideri Deniz Baykal’ın tutumunu, “Kendi bileceği iş. Herkesin kendi meselesi” diye yorumladı.

Haberin Devamı

AKP’liler smokin giymedi

AKP’liler smokin giymedi

Cumhurbaşkanı Gül’ün ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Dünya Satranç Şampiyonu Okan Baştan ve Avrupa Satranç Şampiyonu Cemil Can da katıldı?. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Sema Doğan’ın da katıldığı resepsiyona iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Davette sanat camiasından Sibel Can, Ahmet Özhan, Zara, Ercan Saatçi, Süheyl Uygur ile eşi Burçin Orhon, Behzat Uygur, Yıldız İbrahimova, Şefika Kutluer, Erdal Özyağcılar ve Kenan Işık da yer aldı.

Gül: Kuzey Irak’la bağlantı kurulmalı
Resepsiyonda soruları yanıtlayan Gül, Güneydoğu’da terörist Abdullah Öcalan’a tutuklu bulunduğu İmralı’da kötü muamele uygulandığı iddiasıyla DTP’nin başlattığı protesto gösterilerini değerlendirirken, “Her Türk vatandaşımızın aidiyetini güçlendirmek lazım” dedi. Gül, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Türkiye’nin diplomatik temas kurması konusunda da, “Biz terörle mücadelede etkili olmak istiyoruz. Biz sadece Basra ile bağlantı kurarak bunu yapamayız, Kuzey Irak ile bağlantı kurmamız gerekiyor. PKK’nın son saldırıları da bu bağlantıya dönüktür” diye konuştu. Gül, “Irak’a gidecek misiniz?” sorusuna ise “Evet, gideceğim ama daha tarihi belli değil. Bu yıl sonu veya gelecek yılın başında” karşılığını verdi.