Siyaset ‘AKP’liler Türkiye için Erdoğan’dan vazgeçebilir’

‘AKP’liler Türkiye için Erdoğan’dan vazgeçebilir’

20.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri, “Siyasette ‘O olmazsa olmaz’ gibi bir kural yok. AKP’liler belki de Erdoğan’dan vazgeçebilir. Erdoğan için Türkiye’nin batışına katkı mı sağlayacağız” diye konuştu

‘AKP’liler Türkiye için Erdoğan’dan vazgeçebilir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul mitinginin ardından Ankara’ya karayoluyla dönüşünde bazı gazetecilerle sohbetinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KÜLLERİMİZ ÜZERİNDE AYAKLANIRIZ: Siyasi miadı doldu diyorlar, bu açıklamaları sürekli takip ediyorum. Biz küllerimizin üzerinde yeni ayaklanırız.

SARAY’A KURT GİDER ARTIK: (Cumhurbaşkanı’nın “kuzu kuzu gelecekler” açıklamaları üzerine) Bu tükenişin işaretidir. Cumhurbaşkanlığı makamı Anayasa’ya göre görevlendirme makamıdır. Oraya gitmek demek de Erdoğan’ı kabul değil, makama saygıdır. ‘Bunlar bana kuzu kuzu gelecekler’ diyor. Kuzunun biri yanında, ikincisinin kim olacağı da belli değil. Burhan Kuzu da bizdendi. Bir kuzu verdik ikinci kuzuyu vermeyiz. Bundan sonra giden artık kurt olur. Bozkurtların nefesi Erdoğan’ın ensesindedir.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ: (1 Kasım sonrası koalisyon için dört şartınız kabul edilmezse yine tıkanıklık yaşanmayacak mı?) Bu onların bileceği bir iş. Türkiye siyasetinde vazgeçilmez insan yok. Türkiye’nin geleceği ile ilgi AKP’liler ne malum belki de Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçebilirler.. ‘O olursa olur, olmazsa olmaz’ gibi bir kural yok, Türk siyasi hayatında kimler geldi kimler geçti. Böyle bir durumda ülke tehlikeye gidiyorsa kaos derinleşecekse çatışma ve gerilim yoğunlaşacaksa o zaman ne yapacağız; Türkiye’yi mi batıracağız yoksa Erdoğan’ı korumak için Türkiye’nin batışına katkı mı sağlayacağız? Bu AKP’nin sorunu. Kendi aralarında herhalde çözüm sürecinde akil insanlar yapılanmasına gittiler. Belki de Türkiye’nin kritik bu aşamasında AKP içinde akil insanlar grubu olabilir.

Haberin Devamı

BAZI AKP’LİLERİN TOPLANTILARI: (AKP siyaseti içinde bulunanların kapalı toplantılar yapıldığı iddialarına ne diyorsunuz?) Eskiden beri siyasi hayatımızda genellikle Türkiye’de iktidarların yetersizliği, Meclis’in verimli çalışamaması sebebiyle kullanılan bir tabir vardır; ‘Siyaset tıkanmıştır, yeni oluşumlara ihtiyaç vardır’ diye. Bu oluşumlar illa seçimlerde olduğu kadar Meclis’in içinde de oluyor.

ÇANTAYI GÖSTERMEDİ YANITI: (Davutoğlu’nun “çantanın içindekileri göstermedi” eleştirisi üzerine) Televizyon programını bir kez daha takip etsin. Onların çantasında Başbakan’ın ajandasını oluşturacak bazı kişilerin görüşlerinden oluşan notlar var. Biz çantamızı açtık kendisine gösterdik, ‘şu aşamada size veremem’ dedik. Verememe kavramını ‘göstermediler’ diye algılıyorsa o zaman mitinglerin dışında bir konuşmada bunları değerlendirsin, daha sakin olur.

Haberin Devamı

5. PARTİ KOALİSYONDA KİLİT ROL OYNAR: (1 Kasım’dan sonra TBMM’de 5. parti söyleminizle neyi kastediyorsunuz?) Mevcut partiler içinde siyasetin tıkanıklığa doğru gittiğini, o tıkanıklıkta siyaseti açmak normalleştirmek için 5. parti Meclis içinde kurulabilir anlamındadır. Geçmiş dönemde de çok örnekleri vardır. Bu 5. parti koalisyon oluşumunda kilit rol oynayabilir mutlaka

İHTİRASA KURBAN ETMEM: (MHP iktidar olmak istemiyor eleştirilerine ne diyorsunuz?) MHP’nin temel gayesi iktidar olup ülkeyi yönetmektir. Ama şahsi ihtiraslar, nefis hareketi MHP’nin 46 yıllık birikimini ateşe atamaz. Sağlam zeminler üzerinde siyasi iktidar oluşumu söz konusu olduğunda gereğini yapar. İktidar olacağız diye 46 yıllık birikimi heba edemeyiz. Sürdürülebilir olmalı.

Haberin Devamı

KILIÇ YILDIZ OLMAZ: (Haşim Kılıç’ın siyasi çıkışlarını nasıl görüyorsunuz?) Her suskunluğunu bozan siyasetin yıldızı olamaz. Siyaset bir emektir, belli birikim ve tecrübenin de olması lazım. Siyasetin kendi dinamikleri o yıldızı yetiştirir. Bu anlayışla hareket ettiğimizde o zor bir şey.

‘Mr. No’ ağrıma gitti

“Her şeye hayır” dediği iddiasıyla kendisine “Mr. No” yakıştırması yapılmasını “AKtrollerin işi” olarak değerlendiren Bahçeli, “Ben milliyetçi bir insanım. Bir İngiliz çizgi roman karakterine benzetilmek her Türk’ün ağrına gider. Onun için ‘hayırda hayır var’ sözü yerine Mr. No demenin anlamı var mı?” tepkisi gösterdi.
Bahçeli şöyle devam etti: “Günümüzde AKtroller, ısmarlama siyaseti yönlendirecek insanlar var.
AKtroller Türkiye’de siyaseti zehirleyen unsurlar olmuştur. AKtroller, 13 yıldır iktidarda kalan bir siyasi partinin hırsızlıklarının üstünü örtmeye yönelik ve bir takım görüşlerini de iftiraya dayalı olarak siyasi rekabet içinde bulunan partileri itibarsızlaştırmakla görevli kurumsal yapı haline gelmiştir. Bunların hepsi profesyoneldir ve maaşlıdır.”
‘Muhtarlar seansı düzenlendi’
Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen muhtar toplantılarını eleştirerek, “Türkiye yanıp yıkılırken, canlı bombalar at oynatıp gemi azıya almışlarken kaçak ve karanlık sarayda yeni bir muhtarlar seansı düzenlendi. Üzülerek izliyorum; muhtarlarımızı davet eden, kaçak sarayın nöbetçi alkışçısı şeklinde kullanan kurnaz, ucuz ve sinsi bir akıl devrededir. Muhtarlar oturduktan sonra birisi geliyor, ona buna saldırıyor, yalan konuşuyor; sonra arada bir söze girmeler, laf atmalar, hepsi tiyatro!” dedi.