Siyaset Akşener, askerler için kan bağışladı

Akşener, askerler için kan bağışladı

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerler için kan bağışında bulundu.

Akşener, askerler için kan bağışladı

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı, Güngören’deki bir AVM önünde ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerimiz için kan bağışı etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Akşener, “Mehmetçiğimize kanımızla destek olmak için buradayım. İnşallah Afrin’de hiç şehit haberi almadan büyük bir zaferle şanlı ordumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz başarılı olur. Ayağına taş değmeden çocuklarımız geri döner ve Türkiye’nin itibarını yeniden ayağa kaldırır. Tamamen destek amaçlı bir etkinlik bu” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Özgür Suriye Ordusu ile hareket edilmesine dair bir tartışma var. Siz ne dersiniz?” sorusuna Akşener, “Özgür Suriye Ordusu’nun içinde bildiğim kadarıyla daha ağırlıklı olarak Mehmetçiğimizle beraber hareket eden Türkmen gruplar var. Çok fazla bilgimiz yok. Sadece bizim kişisel imkanlarımızla edindiğimiz bilgiler var. Dost unsurlar demeyi şimdilik tercih etmekte fayda var” yanıtını verdi.

‘Kilis’e gidebilirim’

“Kilis’e gitmeyi planlıyor musunuz?” sorusuna ise Akşener, ilk bölgeye gidenlerin kendi milletvekili arkadaşları olduğunu dile getirerek, “Sanırım gidilecek ama zamanını bilmiyorum. Ben hiçbir şeye tek başıma karar vermiyorum. Eksikliğini hissettiğimiz demokrasiyi kurallar ve kurullar çerçevesinde devam ettiriyoruz. Bütün kararlar ortaklaşa alınıyor. Başkanlık divanında bunlar tartışılıp karar verilecek” dedi.

Haberin Devamı

Kadın iktidarı

Akşener daha sonra Kızılay çadırına girerek kan bağışında bulundu. Kadın partililerin Akşener’e yoğun ilgi göstermesi üzerine Akşener, “Oransal olarak diğer partilerle mukayese edildiğinde kadın sayısı bizde daha çok. Bir de onlara (kadınlara) dirsek atmayı öğrettim. Dirsek atarak önlerini açacaklar” dedi. Muhabirin ‘siz de siyasette öyle mi yapıyorsunuz?’ sorusuna Akşener, “Çok başlangıcında öyleydi. Mümkün değil, zorlamazsanız kadınlara yol açmak imkansız. Bu nedenle kadın kotası koyduk. 4 Kadın il başkanımız var. İstanbul’da 3 kadın ilçe başkanımız var. Bütün il ve ilçe kurullarında yüzde 25 muhafaza edildi. Hep onu diyorum Ak Parti’yi kadınlar iktidara getirdi. Biz de kadınları iktidara getireceğiz “ diye konuştu.
Akşener kan bağışında bulunduktan sonra bir süre partililerle fotoğraf çektirdi.