Siyaset Alçakların önünde diz çökmeyeceğiz

Alçakların önünde diz çökmeyeceğiz

11.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün sabah katılacağı seçim koordinasyon toplantısı öncesinde partinin Beyoğlu’ndaki il binası boşaltılarak, arama yapıldı

Alçakların önünde diz çökmeyeceğiz

Patlama haberinin gelmesinin ardından il binasına gelen Demirtaş, içeride bir süre kaldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Demirtaş özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çok sayıda STK’nın, siyasi partinin ülkemizde barış olsun diye akan kan dursun diye toplumun genel beklentisini dile getirmek üzere düzenlediği mitinge vahşice, barbarca, alçakça saldırı gerçekleşti. Diyarbakır mitinginde, Suruç’takinin tıpatıp benzeri ve devamı olduğu anlaşılıyor. Çılgınlaşmış, aklını yitirmiş, haysiyetini yitirmiş bir anlayışla karşı karşıyayız. Ülkede yapamayacakları hiçbir çılgınlık yok. Bütün bu olanlar bunu gösteriyor.”


‘İktidar sorumlu’

“Diyarbakır ve Suruç’taki saldırıların arkasındaki faillerle ilgili tek bir kişi dahi ortaya çıkarılmış değil. Herhalde bu soruşturmaları yürütmekle sorumlu olan biz değiliz. İktidarda olanlar sorumlu. AKP iktidarının eveleme geveleme şansı çoktan bitmiştir. Katilsiniz. Eliniz kanlıdır. Yüzünüzden ağınızdan her yerinize kan sıçramıştır. Ve en büyük terör destekçisi olduğunuz ortaya çıkmıştır. Bir çete lideri son derece güvenlik içinde miting yapabiliyor. Oluk oluk kan akacak diyor.

Haberin Devamı

Çete liderini güven içinde miting yaptırırken barış isteyenlere miting yaptırmıyor. Halka şu mesaj veriliyor. Şu anda devleti ele geçirenlere kabus çökmüşlere biat etmeyenlere yaşam şansı yok deniyor. Bunun başka tanımı yoktur.”

“Halklarımız şundan emin olmalıdır evet acı büyük, yaşadığımız süreç itibariyle vahim saldırılarla karşı karşıyayız. Ama bu alçakların önünde asla diz çökmeyeceğiz. Şunu bilmeleri gerekir. Bedenimizi lime lime etseniz tek bir kirpiğimiz, kaşımız sağlam kalsa bile o kirpiğimiz sizin karşınızda asla kapanmayacak. Acılarımızı saracağız. Barış içinde yaşamak için bizler devam edeceğiz. Bütün Türkiye toplumunun barış ve özgürlük mücadelesi etrafında kenetlenmesi lazım. Türkiye’nin 81 vilayetinde barış için iki gündür yollarda olup gelip Ankara’da ‘Kan dursun, evlatlarımız ölmesin’ diyen insanları paramparça edecek kadar alçaklaşmış olanlarla kardeş değiliz, olmayız da. Bu tür haysiyetini, onurunu yitirenlerle birlikte yaşam da olmaz.”


‘Gaz atıyorlar’

Demirtaş, “Patlamaya canlı bombanın sebep olduğu iddia ediliyor” şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı: “Arkadaşlarımızın hepsi acı içinde yaralıları ve parçalanmış cenazeleri kaldırmaya çalışıyor. Bir de polis gaz atıyor. Parçalanmış bedenlerin ortasına gaz atıyor. Katliam yaşanmış ilk çevik geliyor ambulans gelmiyor. Copluyor insanları, adeta ölü sayısı artsın diye elinden geleni yapan devlet var.

Haberin Devamı

Başbakan çıkacak kem küm edecek. Senin emrindeki polis cenazelere gaz atıyor gaz. Sen nasıl bir hükümetsin. Ankara’nın göbeğinde de bu oluyor. Canlı bomba mıdır, cansız mıdır bilemem, alçak bir bombadır. Hukuk çerçevesinde hesap soracağız. Hiçbir zulüm baki değildir.”