Siyaset Ali Bulaç'a göre kadınlar nasıl savaşır?

Ali Bulaç'a göre kadınlar nasıl savaşır?

17.05.2009 - 00:42 | Son Güncellenme:

Zaman gazetesi yazarı ve İslamcı entelijansiyanın önde gelen isimlerinden Ali Bulaç’ın geçenlerde Reha Muhtar’ın CNN-Türk’teki programında eşcinseller hakkında sarf ettiği sözleri Milliyet eleştirel bir şekilde manşetine taşıdı

Ali Bulaça göre kadınlar nasıl savaşır

Burada tepki yaratan, Bulaç’ın Irak ve Afganistan’da kitlesel katliamları yapan askerlerin eşcinsel olduğunu söylemesiydi.
Bulaç, köşesinde verdiği yanıtta, Milliyet’in sözlerini çarpıttığını ileri sürdü. Eleştirilen görüşün kendisine ait olmadığını, zaten bu kanaatte olmadığını belirten Bulaç, kendisinin TV programında bu konuda başkaları tarafından ortaya atılmış olan tez ve iddiaları aktarmakla yetindiğini ifade etti. Bulaç, “ama tartışma doğrunun anlaşılması için gereklidir. İfade özgürlüğü bunun için gereklidir” diye yazdı.
Bulaç’ın bu açıklaması ne ölçüde gerçeği yansıtıyor?
En iyisi, Bulaç’ın geçen pazartesi akşamı yaptığı açıklamaların ilgili bölümünün tam deşifresini verip, takdiri okurlara bırakmak:
“Medya kültür, beslenme düzenimiz, oturma düzenimiz, konuşma düzenimiz, insanları ve gençleri eşcinselliğe veyahut bu tercihlere imrendiriyor, yönlendiriyor. Bu beşeriyet açısından doğru bir şey değildir. Eşcinsellik geliştikçe insanların kitlesel olarak öldürülmeleri hızlanıyor. Eşcinsellikle sivillerin savaşlarda katledilmesi arasında bir orantı var yani. Neden? Çünkü artık devletlerin bile, yani fizik olarak şiddeti kullanma tekeli vardır. Eril bir kültürden dişil bir kültüre doğru gidildikçe, insanlar meşru yollardan savaşmayı da istemiyorlar. Meşru yollardan savaşı göze alamadığı zaman kitlesel olarak öldürüyorlar.
Ve şu anda Amerika’da, şey de, Irak’ta ve Afganistan’da kitleler halinde o sivil halkı öldürenlerin çok önemli bir kısmının da eşcinsel olduğunu söylüyorlar. Bundan da özel bir zevk alıyorlar. Bu hakikaten derin ruhsal travmalarla ilgili de bir konudur. İnsanoğlu ta bunu Eflatun’dan, eski Yunandan bu yana bunu tartışmışlardır. Fakat yeni bir durumdayız. Ama bunu ayrı konuşmak lazım. Konunun da dışına çıkmayalım.
Yalnız bu kader değil. İnsanların iradi tercihleri son derece önemlidir. Yani giderek toplumun bu yöne doğru gittiğini düşündüğünüz zaman tür olarak nesillerimiz kesilecek. Yani artık çocuk doğurmayacağız. Eşcinseller çocuk doğruyor mu?”
  Bulaç’ın sözlerinde galiba problemli bir başka durum daha var. Bulaç,  dişil, yani kadınlara ait kültürün, eril yani erkeklere ait kültürün yerini almasıyla birlikte, savaşın meşru yollardan yapılamadığını,dişil kültürün meşru olmayan savaş yöntemlerine yöneldiği gibi bir önermede bulunuyor.
  Bu sözler de herhalde çok tartışılır...