Siyaset Almanya’ya turizm çıkarması

Almanya’ya turizm çıkarması

08.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, Almanya’nın başkenti Berlin’e turizm çıkarması yaptı. Dünyanın en etkin turizm fuarı olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda Türkiye bir çok ilden gelen turizmcilerle gövde gösterisi yaptı. Hedef 3.6 milyon Alman turistin 5 milyona çıkarılması.

Almanya’ya turizm çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte özel davetlisi olarak fuara katıldım. Kurtulmuş fuar alanında Türkiye stantlarının açılışını yaptı.

Haberin Devamı

3 bin 79 metrekarelik dev Türkiye standında, THY ile birlikte, 20 seyahat acentası, 50 otel, 20 valilik ve 40 birlik, dernek, belediye ile kalkınma ajansı yer aldı.

Bir süredir Alman yönetimi ile ilişkilerde gerginlik yaşadığımız Almanya’da Türkiye stantına özelikle Alman vatandaşlarının ilgisi büyüktü.

İlişkilerin soğuk olduğu geçen yıl Türkiye’ye 3.6 milyon Alman turistin gelmesi de Alman vatandaşlarının Türkiye’den vazgeçemediğini gösteriyor.

Hedef 5 milyon Alman turist

Kurtulmuş 2018 yılı için ise Alman turistlerde hedefi 5 milyon olarak gösterdi. Kurtulmuş erken rezervasyonların da bu hedefe ulaşabileceğini gösterdiğini dile getirdi.

Avrupa’dan gelen turist sayısının da günden güne arttığını dile getiren Kurtulmuş, geçen yıl Türkiye olarak 32 milyon turisti ağırladıklarını kaydetti. Kurtulmuş 2018’de ise 38 milyon turisti ağırlayacak duruma ulaşacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Almanya ile bir gerilim süreci yaşadıklarını kaydeden Kurtulmuş, “turizmin dile başka siyasetin dili başka. Çok şükür Almanlar geldikçe siyasetin dilinde de yumuşama oluyor. Süratle aramızdaki ilişkiler normalleşme sürecine giriyor. Turizmi yumuşak güç olarak görüyoruz. Turizm sayesinde olumlu adımlar atılacak. Ortak tanıtımlarla turizmin gelişmesini sağlayacağız” dedi.

Kurtulmuş turizmin dünya barışına ve Almanya ile ilişkilerin artmasına vesile olmasını da diledi.

Fuarda Türkiye’nin ana sloganı ise “Türkiye her daim güzel” oldu. Fuarın çeşitli yerlerine Truva Atı, Kapadokya Peri Bacaları, İzmir’in Saat Kulesi, Antalya Apollon Tapınağı, İstanbul Galata Kulesi’nin maketleri konuldu.

Kastamonu mutfağı da yöresel tatlarını Alman ve diğer ülkelerden gelen konuklara tattırdı.

Ayrıca el işi ağırlıklı bir de sanatçı mahallesi oluşturuldu. Bu stantlarda Türkiye’nin el sanatları tanıtıldı. Burada hat, çini, ebru, cam, çömlek ve tel işleme örnekleri sergilendi.

Geçen yıl 184 ülkeden 170 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuara katılımla Türkiye’ye gelecek Avrupalı turist sayısını artırılması hedefleniyor.

Turizm çeşitlendirilecek

Haberin Devamı

Özellikle turizmin çeşitlendirilmesiyle de Avrupalı turistlerin Türkiye’ye gelişinin artırılması planlanıyor.

Alman turistler en çok İstanbul, Antalya ve Muğla’ya geliyor. Almanlar tatilde deniz ve kumu tercih ediyor.

Almanlar Ruslardan sonra Türkiye’ye en çok gelen olarak dikkati çekiyor. Almanya’dan gelen turist sayısı toplam turistin yüzde 11,06 oluşturuyor.

Almanya’da 3 gün temaslarda bulunacak olan Bakan Kurtulmuş, dün Almanya’nın önemli tur operatörleriyle de bir araya geldi.

Bu toplantılarda da ana gündem Türkiye’ye gelen turist sayısının nasıl artırılacağı oldu.