Siyaset Altay Tankına alternatif motor

Altay Tankına alternatif motor

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankında iki farklı yerli motor çalışmasının sürdüğünü, aradaki boşluğu doldurmak için başka bir ülkeden motor getirip testlere başlanacağını açıkladı.

Altay Tankına alternatif motor

NTV’de savunma sanayiindeki son gelişmeleri değerlendiren Demir, Almanya’nın Altay’ın prototip geliştirme esnasında güç sistemi tedarikinde problem çıkartmadığını ancak seri üretim aşamasında ambargo uyguladığını belirterek şunları söyledi: “Bekleme sürecinde işin çıkmaza girme ihtimaline karşı alternatifler başladı. Birinci alternatif,  kendi güç paketimizi geliştirmek. UTKU ve BATU adlı iki projemiz var, gayet iyi gidiyor. 1000 beygirlik motorumuzun çalıştırılması yapıldı ve testleri devam ediyor. 1500 beygirlik tank motorumuzun testlerine de  önümüzdeki günlerde başlayacağız. İkinci alternatif ise başka bir ülkeden bu motorun temin edilmesi, yani kendi motorumuzun devreye girme aşamasına kadar en azından aradaki boşluğu doldurmak. Bu ülke ile çalışmalarımız çok iyi bir noktaya geldi.”

Haberin Devamı

Demir, F-35 savaş uçağı ile ilgili soru üzerine “Biz projeye illaki geri dönelim modunda değiliz” yanıtını verirken, ikinci S-400 sistemi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.