Siyaset Ankara adayları açıklanıyor

Ankara adayları açıklanıyor

01.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul’un ardından Ankara’nın da ilçe adaylarını bugün açıklayacak. Ankara Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törende, Ankara Büyükşehir adayı olarak daha önce açıklanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Ankara’nın 25 ilçesindeki adaylar tanıtılacak.

Ankara adayları açıklanıyor

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin son aşamaya geldiği süreçte İstanbul’da CHP’nin elindeki üç ilçe MHP’ye bırakılırken AK Parti Ankara’da MHP’nin elinde bulunan Polatlı ve Etimesgut’ta aday açıklamayacak. Bu ilçelerin yanı sıra bir ilçenin de büyükşehirde verdiği destekten dolayı MHP’ye bırakılabileceği ileri sürülüyor. Akyurt, Altındağ, Çamlıdere ile Kahramankazan belediye başkanlarının üç dönemlik olması nedeniyle yeniden bu ilçelerden aday gösterilmemesi bekleniyor. Ancak bu ilçelerden bazılarından aynı isimle yola devam etme kararı alınabileceği gibi ilçeler arasında değişim yapılabileceği konuşuluyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin CHP’nin güçlü olduğu Yenimahalle’den aday olabileceği, Altındağ’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski Genel Sekreteri Asım Balcı’nın aday olacağı kaydediliyor. AK Parti, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile aralarının iyi olmadığı bilinen Turgut Altınok’u da eski görev yaptığı ilçe Keçiören’den aday göstermeye hazırlanıyor. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın adı Mamak ile anılsa da hiçbir ilçeden aday olmayı istemediği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Abdullah Gül’den Yıldırım’a tebrik

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dolayısıyla tebrik ettiği ve başarılar dilediği belirtildi.