Siyaset Ankara’da geçit töreni

Ankara’da geçit töreni

31.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Meclis önünden Ulus’taki Birinci Meclis binasına kadar geçit töreni düzenlendi.

Ankara’da  geçit töreni

TBMM’nin Dikmen Kapısı önünden başlayan yürüyüşe, tören birlikleri karargâhı, Kore, Kıbrıs, iç güvenlik gazileri ile 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlar da katıldı. Askerlerin büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdığı resmi geçitte, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan oluşan Karma Bando marşlar seslendirdi. Askerlerin, “Her Türk asker doğar”, “Her şey vatan için”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Vatan sana canım feda” diyerek yürümeleri, vatandaşlarca uzun süre alkışlandı.
Mehter halkı coşturdu
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği’nin de yer aldığı törende, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini temsil eden askerlerin bulunduğu, “Tarihi Bölük” geçit yaptı. Bu birliğe mızraklı süvariler de eşlik etti. Mehteran takımı, Kızılay’dan geçişi sırasında çaldığı marşlarla halkı coşturdu.
Yaklaşık yarım saatlik yürüyüşün ardından Ulus Meydanı’nda vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan kortej, Birinci Meclis önünde geçit törenini tamamladı. Karma bandonun burada seslendirdiği marşlara, vatandaşlar da eşlik etti.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Kültür Merkezi’nde tören yapılmadı.

Yazarlar