Siyaset Anneler korku duvarlarını yıktı

Anneler korku duvarlarını yıktı

10.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 688 gündür terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Anneler korku duvarlarını yıktı

Erdoğan, görüşmede, oturma eylemine her zaman şahsı ile bakanlar ve partililer olarak destek verdiklerini, çadırda bugün de ailelerle hemhal olmak  istediklerini söyledi. Ailelerin ramazanda İstanbul’daki iftar programına teşrif ettiğini dile getiren Erdoğan, ailelerle yaşadıkları acıyı çadırda paylaşmak istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Acımız büyük

Erdoğan, şunları söyledi: “Şüphesiz bu çadır problemi çözmüyor. Şu ana kadar malum 25 kadar evladımız anne babalarıyla buluştu. İstiyoruz ki diğerleri de anneleriyle, babalarıyla buluşsun. Kolay değil. Hacire Akar ile başlayan bu süreç bugüne kadar çoğalarak devam etti. Tabi daha da bunun artacağına inanıyorum. Şu anda Diyarbakır anneleriyle Şırnak anneleri bütünleşti mi bütünleşti. Van anneleri bütünleşti mi bütünleşti ve bütün bunlar sürekli olarak artarak devam ediyor. Acımız tabi ki büyük fakat şunu açık söylemem lazım, PKK’nın, HDP’nin, tüm bunların evlat diye bir derdi yok. Kandil’de taciz, onlar için bir sorun değil. Oradaki 13, 14, 15, 16, 17 yaşındaki kızların taciz edilmesi bunlar için sorun değil. Daha ileri gidiyorum, oranın yöneticileri konumunda olanların evlat diye bir sorunu yok, onlar taciz nedir, böyle bir dertleri yok. Çünkü onlar taciz terörünün üzerinden  beslenerek bugünlere geldiler. İnanıyorum ki; kesinlikle Diyarbakır annelerinin bedduası bunları vuracaktır, hiç endişeniz olmasın.”

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda da evlat nöbetindeki ailelere ilişkin, şunları ifade etti: “Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla hem korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş yüzünü deşifre ettiler. Bu cesur anneler 688 gündür sabırla sürdürdükleri mücadeleleriyle ülkemizdeki sözde insan hakları kuruluşlarının iki yüzlülüğünü göstermenin yanında muhalefetin nasıl bir hassasiyet altında olduğunu da ortaya serdiler.”

Anneler korku duvarlarını yıktı

Sizlerin acısı bizim acımızdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerin oturma eyleminin 700 güne yaklaştığına işaret ederek, “Şunu kesinlikle bilsinler ki; bu işi asla bırakmadık,  bırakmayacağız. Çünkü bizim de evlatlarımız, torunlarımız var. Sizlerin acısı da bizim acımızdır. Rabb’im yar ve yardımcınız olsun. Rabb’im inşallah bu kalan yavrularımıza da kavuşmayı bizlere nasip etsin. Sabrınızı Rabb’imden artırmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Gençlerle buluştu

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’daki temasları kapsamında yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninin ardından Sur ilçesindeki İçkale’ye geçti. Burada ülkenin dört bir yanından gelen gençlerle bir araya gelen Erdoğan, Diyarbakır’daki bu buluşmanın Ankara’daki bir sohbette Yusuf Özkılıç isimli gencin kendilerini Diyarbakır’a davetiyle hayata geçtiğini söyledi. Erdoğan, Özkılıç’ın kendilerini “güzel bir ketenpere”ye getirdiğini söyledi. Gençlerle bir süre sohbet eden Erdoğan, bazı gençlerin ve sanatçıların seslendirdikleri yöresel türküleri dinledi. Programda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan da Türkçe ve Kürtçe türkü söyledi.

Anneler korku duvarlarını yıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere Neşet Ertaş’ın Gönül Dağı türküsünü seslendirdi.