Siyaset Arabada silah taşıyanlar kaçıyor

Arabada silah taşıyanlar kaçıyor

22.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokunulmazlık oylamasının milletin istediği gibi sonuçlandığını ileri süren Erdoğan yurtdışına giden HDP’lileri eleştirerek “Niye kaçıyorsunuz? Millete ihanet edenleri Türk milletinin Parlamentosu’nda görmek istemiyoruz” dedi

Arabada silah taşıyanlar  kaçıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki dokunulmazlık oylamaları öncesinde yurtdışına giden HDP’lilere sert çıktı. Erdoğan, “Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye’den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?” dedi. Dokunulmazlık konusunda milletin dediğinin olduğunu kaydeden Erdoğan, “Parlamentoya kesilmek istenen bileti, parlamento, ‘hayır’ dedi, kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah. Bunlarla mücadelede Allah’ın izniyle şuna emin olun. Er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır” dedi. Erdoğan, dün Çoruh Havzası’ndaki baraj ve hidroelektrik santrallerde inceleme yaptıktan sonra Artvin’in Yusufeli ilçesine geçti. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BUNLARIN İYİ GÜNLERİ: Bu akşam leyle-i Berat. Rabbim leyle-i Beratınızı, beradımızı mübarek kılsın. Terörle mücadele inşallah bizleri bir an önce zafere ulaştırsın diyorum. Bunlarla mücadelede Allah’ın izniyle şuna emin olun. Er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır. Ve şu andaki günler, bunların iyi günleridir.

MİLLETİMİZİN DEDİĞİ OLDU: (Dokunulmazlık oylaması) Parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz diyordu ki, ‘Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin Parlamentosu’nda görmek istemiyoruz’. Neticede oldu. 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti, parlamento, ‘hayır’ dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah.

Haberin Devamı

NİYE KAÇIYORSUNUZ?: Göreve geldiğimizde 26 havalimanımız vardı. Şu anda 55 havalimanımız var. Bu terör örgütü Hakkâri’ye havalimanı yaptık, havan topu, roket attılar. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye’den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?

ADIM ADIM İZLİYORUZ: Bu toprağın uğrunda ölenler olduğu için, bu topraklar vatan olmuştur bize. 780 bin kilometrekareyle vatandır. Çıkmışlar, burada kendilerine göre ameliyat yapmaya kalkıyorlar. Boşuna heveslenmeyin. Sizleri adım adım izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz.

HUZURA KADAR OPERASYON: Bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye devam edecekler. Bu operasyonlar bitmeyecek, bu operasyonları sonuçlandıracağız. Benim Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani milli birliğimiz ve kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Onun için Rabia’mızı hep beraber söyleyelim. Bütün Türkiye, Yusufeli’nden duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

‘Batı bizi kıskanıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Yusufeli’ndeki barajlarda helikopterle incelemelerde bulundu. Erdoğan yeni hükümete ilk talimatı da barajla ilgili verdi. Dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı’nın 2019’da tamamlanacağını açıklayan Erdoğan, “Niçin batı bizi kıskanıyor? İşte bu barajlardan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden, boğazın altında geçen Marmaray tünelinden, metrosundan dolayı kıskanıyor. Benim insanım Hans’tan Helga’dan geri değil, Ayşem, Fatmam, Ahmetim, Mehmetim onlar neye ulaştıysa bizde ona ulaşacağız” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Çoruh Havzası içinde Artvin ilimizin güzellikleri var. Helikopterle gelirken bu güzellikleri yaşadık. Gövde büyüklüğü itibariyle dünyada takdirle anılan, görülen bir baraj. Bir diğeri Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali, bir diğeri ki Deriner Barajı dünyada üçüncü sırada. Bir diğeri şu anda inşallah inşaatı devam eden ama içeriği itibariyle gerçekten mimari yapısı, mühendislik yapısı itibariyle çok çok farklı bir baraj. Biliyorsunuz adeta teleferik sistemleri kurulmuş oralardan araçlar inşaat alanına indirilen zor koşullarda inşa edilen bir baraj. Yusufeli bir değişim yaşıyor. Barajıyla, inşallah ilçesiyle Yusufeli bir başka olacak. Denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz. 19 Mayıs 2019’da bütünüyle bitmiş olacak.”

Çay hasadı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki Ziraat Çay Bahçesi’ni ziyaret ederek çay hasadı yaptı. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkanları ile MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu da Erdoğan’a eşlik etti.

‘Alışılmış hocalar gibi değil’

İncelemeler sırasında Bakan Veysel Eroğlu’na da takılan Erdoğan, “Yarın (bugün) Ankara’da kongre var. Kongreden sonra yeni bir kabine oluşuyor. Bu yeni kabinenin mensuplarına yeni Başbakan’la birlikte tekrar ona da hatırlatacağım. Diyeceğim Yusufeli için azami 3 yıl, hem barajımız hem Yusufeli ilçesinin bitmesi lazım. Zaten bizim Veysel hocaya bu konularda inanın. Alışılmış hocalar gibi değildir evelallah. Veysel hocanın bir özelliği var manifaturacılıktan geldi, baba mesleği, iyi mezura kullanır, hiç şaşmaz. Burada da bu işi başaracak. Biraz zaman zaman adam adama markajlar açar. Şöyle biraz alan markajı yapardı o bizi üzerdi ama bundan sonra onu yapmayacak” dedi.