Siyaset 'Arasam iki saat hikâye anlatacak'

'Arasam iki saat hikâye anlatacak'

20.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği Konutu'nda yapılacak yeni ofis binasının temel atma törenine katıldı.

Arasam iki saat hikâye anlatacak

ANKARA Milliyet - Bakan Çavuşoğlu ile Szijjarto törenin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda görüştü. İki bakan görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, özetle şunları kaydetti: "İsveç'te bir siyasetçi, polis kontrolünde Kur'an-ı Kerim yaktı. New York'ta bir vatandaşımız ırkçı saldırıya uğradı. Kanada'da cemaate ateş açıldı, bir caminin duvarına Müslüman karşıtı yazılar yazıldı. Batı Şeria’da ölen Filistinli sayısı 18. Gerek Batı Şeria’da gerekse Mescid-i Aksa’da yaralananlar toplamda 400’ü geçti. Ramazan ayında bu artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz. İslam düşmanlığının insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in polis gözetiminde yakılması ne demek? İnsanların kutsalına saldırmanın ifade özgürlüğü ile ilgili bir bağı var mı? Bu artan Neo-Nazi akımının bir göstergesi. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'yi arasam, bana iki saat hikâye anlatacak. Ne diyecek? 'İfade özgürlüğü', 'Bizim ülkemizde özgürlük var'. PKK'ya sahip çıkarken de böyle söylüyor."

Haberin Devamı

Ukrayna savaşı

Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin çabalarının devam ettiğini belirterek “Müzakere heyetleri ile sürekli temaslarımız var. Müzakere ettikleri belgelerde hangi konularda mutabakat sağladılar, hangi konularda görüş ayrılıkları devam ediyor, detaylar üzerinde çalışıyoruz”dedi.