Siyaset Arınç çok ağır konuştu

Arınç çok ağır konuştu

10.06.2011 - 10:27 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da akşam düzenlenen iki ayrı nokta mitinginde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. İlk olarak Nilüfer ilçesi Üçevler mahallesinde gerçekleştirilen mitingte konuşan Arınç, "Emin olun ki CHP kendisini, tamamen yenilemedikçe, programını, sözlerini, davranışlarını, milletten yana koymadıkça, milletin değerlerine sahip çıkmadıkça, hiçbir seçim de de iktidara gelemeyecektir.

Arınç çok ağır konuştu

CHP, AK Parti'nin alacağı oyların üçte birini alsa, kendini başarılı görsün. MHP'nin bir iktidar olma iddiası yok. Kendi içlerindeki meseleleri çok iyi biliyorsunuz" diye konuştu. Devlet Bakanı Bülent Arınç, ilk olarak merkez Nilüfer ilçesi'ndeki Üçevler Mahallesi'nde düzenlenen mitinginde halka seslendi. Mehter takımının gösterileri ile karşılanan Arınç, konuşmasının başında, miting alanındaki bir binada asılı olan Büyük Birlik Partisi pankartını göstererek, "Muhsin bey, çok güzel, çok dindar, çok milliyetçi, çok dürüst, memleket sever bir vatan evladıydı. İnşallah şehit olmuştur. 29 Mart seçimlerinden önce bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. Ben o günleri hatırlıyorum. Bütün Türkiye gözyaşı döktü. Ben de şimdi fotoğrafını karşıda görünce gerçekten yıllarca arkadaşlık yaptığımız, cezaevinden bu yana avukat olarak milletvekili olarak parlamentoda arkadaşı olarak kendisini hatırlamış oldum. Eminim sizler de benim gibi ona Rahmet dileyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KİMSENİN KİMSEYE BEYİNSİZ DEME HAKKI YOK

Konuşmasında, CHP Bursa mitinginde açılan, 'AK Parti'ye oy vermeyeceğim, çünkü ben beyinsiz değilim' yazılı pankartı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Arınç, "CHP'nin Bursa mitinginde, bir kendini bilmez eline bir pankart yazdı, o insanların içinde astı onu. 'AK Parti'ye oy vermeyeceğim, çünkü ben beyinsiz değilim' diye yazmış. Evet, bu zavallı adam, bu beyinsiz adam, kendi hatasıdır diyeceksiniz. Olur, 10 bin kişi içinde birisi böyle saçma sapan bir şeyi yazabilir. Ama ben şimdi kendimi Bay Kamal'in yerine görüyorum, şurada çok yaramaz bir pankart gördüm, ne yapmam lazım? Çünkü burada ne diyor? 'Ben AK Parti'ye oy vermeyeceğim, çünkü ben beyinsiz değilim' diyor. Demek ki beyinsizler AK Parti'ye oy veriyor anlamı çıkıyor. Türkçe'si olan bir insan bunu bilir. Ben olsaydım, 'Derhal onu kaldırın, o sersem adamın elinden onu alın onu parçalayın' derdim. Çünkü CHP'ye oy veren bir insana benim 'beyinsiz' deme hakkım yok. Tercihini CHP'den, MHP'den yana yapmışsa ben ona saygı duyacağım. AK Parti'den yana yapmış olan bir insana 'beyinsiz' demek, aslında beyinsizliğin ta kendisi" dedi.

Haberin Devamı

CHP KENDİSİNİ YENİLEMEDİKÇE İKTİDARA GELEMEZ

AK Parti'nin son seçimde 17 milyon oy almış bir parti olduğunu belirten Arınç, "Bazı gazetelerdeki köşe yazarları da AK Parti'ye oy verenleri 'Göbeğini kaşıyan adam veya bidon kafalı adam' diye ayıplıyor ve suçluyor. Asıl sizsiniz. Bunu yazanlar, bunu savunanlar, bu çirkinliklere alet olanlar bilsin ki 72 milyonun içinden herhangi bir kimseye, 'beyinsiz' demek gaflettir, hıyanettir. Bunu hiçkimse yapmaz ve yapmamalı. O yüzden CHP'nin halka bakışıyla, bizim halka bakışımız farklıdır. Emin olun ki CHP kendisini, tamamen yenilemedikçe, programını, sözlerini, davranışlarını, milletten yana koymadıkça, milletin değerlerine sahip çıkmadıkça hiçbir seçim de de iktidara gelemeyecektir. CHP, AK Parti'nin alacağı oyların üçte birini alsa, kendini başarılı görsün. MHP'nin bir iktidar olma iddiası yok. Kendi içlerindeki meseleleri çok iyi biliyorsunuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

DERDİ HÜKÜMET OLMAK DEĞİL, OYLARINI ARTIRMAK

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, son zamanlarda noel baba gibi torbasından her gün bir şeyler çıkartıp, millete bol bol vaadlerde bulunduğunu ifade eden Bülent Arınç, "Devlet idare etmemiş, hükümet olmamış, bütçe nedir, nasıl yapılır diye bilmeyen bir insan her şeyi söyleyebilir. Havayı da pazarlayabilir, suyu da güneşi de vaat edebilir. Cennette arsa bile verir. Yetir ki oy alabilsin diye. Ama bilin ki, taç giyen baş akıllanır. Siz sorumluluk taşırsanız hükümet olmanın ne demek olduğunu bilirseniz böyle boş vaatlerle insanı kandırmazsınız. Boş vaatlerde bulunan insanlara, 'Sen hesap kitap biliyor musun?' diye sorarlar" diye konuştu. Arınç, Kılıçdaroğlu'nun hükümet olmak gibi bir derdinin olmadığını, kendisini CHP içinde parçalamayı isteyenlere karşı koruyabilmek için oylarını artırmayı düşündüğünü belirtti.

TANIMASINLAR DİYE SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞ

Arınç, hiç bir bilgi ve birikimi olmayan, geçmişte hiç bir tecrübesi devlet adamı sıfatı olmayan Kılıçdaroğlunun, SHP döneminde SSK'de genel müdürü olduğunu ve kurumu batırdığını belirterek, "Tunceli'den ne kadar akrabası varsa, hepsini işe aldırmış, sonunda da Karabulut olan soyadını beni tanımasınlar diye Kılıçdaroğlu'na çevirmiş bir insan. Bundan mı başbakan olacak. Biz bazı şeyleri utanıyoruz konuşmaya ve söylemeye. Ama bize beyinsiz demeye kimsenin haddi değil. Bu milletin verdiği oy onun helal oylarıdır. Kime isterse verir. Biz sadece tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

SEÇMENİN YÜZDE 80'İ KABUL EDİYOR

AK Parti'nin iktidara geleceğini diğer partilerin seçmenlerinin yüzde 80'inin de kabul ettiğini iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ama iki şeyde tereddütleri var. O iki şey çok önemli. Diyorlar ki; 'Acaba 340-350 milletvekiliyle mi gelecekler, yoksa Allah muhafaza 400 ile mi gelecekler? Evet 400'den korkuyorlar da 350'ye razılar. Eh ona biz de razıyız" diye konuştu. Gülbahçe ve Selamet mahallerinde düzenlenen nokta mitinginde yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik meydan okumalarını da eleştiren Bülent Arınç, "Meydan okuyan insana bakıyoruz, Allah Allah 'bu lafları nereden çıkardı bu' diyoruz. Karşısına davet ediyor Başbakanı 'Gel seninle konuşalım hesaplaşalım. Başbakan bugün Bingöl'de, ertesi gün Ağrı'da, öbür gün İstanbul mitinginde. Hatta bu mitingler bitiyor, akşam da televizyon programlarında. Şimdi, 'Karşısına çıkamazmış'. Neden? Kendisi yürekli olacakmış, mangal gibi kor ateş taşıyacakmış. Aman Allah'ım, bunu söyleyene bakın da neler yaptığına bakın. Bir defa Tayyip beyin karşısına çıkacak bir insanın da en az onun kadar, Türkiye'de çetelere, mafyalara meydan okuyan, demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışan darbecilerle, cuntacılarla ölümüne mücadele eden bir insan olduğunu bilmesi lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakana yönelik birilerinin neler düşündüğünü neler yapmak istediğini, hangi tezgahlarla Türkiye'yi karıştırmak istediklerinin bilinmesini isteyen Arınç, "Sonra bizim Başbakanımız iktidar olabilmek için Amerikan dergilerine yazı yazdırıp, 'Bu Tayyip Erdoğan da çok güçlendi canım, bunun gücünü biraz daha aşağı çekelim, onun için CHP'ye oy verelim' diye yazdırmazdı. Amerika'ya selam çakıp, İsrail'den özür dileyerek, yerini sağlamlaştırmaya kalkmazdı. Cesur insan, yanında oturan İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Sen zalimsin' diyebilen insandır" dedi.

BUNLAR NE ABDEST BİLİR NE İSLAM

CHP lideri Kılıçdaroğluna yönelik eleştirilerine devam eden Arınç, "Bu Bay Kemal, SSK'yı bitirdi, ondan sonra hakkında davalar açıldı, 1999 yılında Rahşan affıyla kurtuldu. Hemen kapağı meclise atmak istedi. Gitti Ecevit'e müracaat etti, DSP'den adaylığını koymak istedi. DSP'nin Genel Başkanı rahmetli Ecevit, 'sen yeteneksiz bir adamsın, senin davaların var, seni aday yapmıyorum' dedi, partiden kovdu. Şimdi, biz Ecevit hakkında iki laf söyleyince, beyefendi çok gücenmiş. Bize diyor ki, 'sizin Ecevit'i ağzınıza almanız için önce abdest almanız gerekli. Allah'ım yarabbim. Ne abdest bilir bu adam, ne İslam bilir, ne millete ders verecek bir noktada. Müslümanlık'ta böyle birisinin adını ağzına alırken abdest almak mı var" diye konuştu.