Siyaset 'Arkadaşlar imza topluyor sağ olsun'

'Arkadaşlar imza topluyor sağ olsun'

06.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kendisine Tezcan’ın ‘Kurultay gündemimizde yok’ açıklamaları sorulan İnce, “Ben partinin genel başkan yardımcısına basın yoluyla cevap vermem, kendisini ararım” dedi...

Arkadaşlar imza topluyor sağ olsun

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, teşekkür ziyaretlerinin ikincisini dün Kırklareli’ye yaptı. Kent girişindeki Kavaklı beldesinde coşkuyla karşılanan İnce, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu makamında ziyaret etti. İnce’ye buradan çıkışı sırasında basın mensupları, CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onursal başkanlığı” ve “olağaüstü kurultay” ile ilgili “Sayın Genel Başkan’ın genel başkanlıktan başka herhangi bir ihsana ihtiyacı yoktur. Olağanüstü kurultay hiçbirimizin gündeminde yoktur” sözlerini hatırlattı. İnce, basın mensuplarının sorusu üzerine, “Hayır açıklamaya yapmayacağım arkadaşlar. Ben partinin genel başkan yardımcısına basın yoluyla cevap vermem, kendisini ararım. Destek geliyor, 30 ilden açıklama olmuş, seyrediyorum. İmza topluyorlar, toplasınlar, sağ olsun arkadaşlar. Basın yoluyla parti içi meseleleri görüşmem” dedi. Daha sonra CHP il teşkilatını ziyaret eden İnce, ardından Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

O köyü de ziyaret etti

İnce, daha sonra Babaeski ilçesine bağlı 300 nüfuslu Karacaoğlan köyüne de gitti. Burada emekli gazeteci Rıdvan Günel’in 24 Haziran seçim gecesi kendine has seçim sonuçlarını yazdığı kağıdın fotoğrafını sosyal medyada gördüğünü ve mutlaka köye gelmek istediğini söyleyen İnce, köylüler tarafından karşılandı. Günel ile birlikte köy kahvesinde oturan İnce, Günel’in seçim gecesi yazdığı ve sonradan tablo haline getirilen notu okuyarak, “Ya bu köye çok güldüm, koptum ona ben ya. ‘Babaeski Karacaoğlan köyü seçim sonucu Cumhurbaşkanlığı Muharrem abi 127, badem abi 28, Meral ablası 8, Doğu şeysi 3, Temel dede 2.’ diyor. Bunu görünce koptum. ‘Bu köye mutlaka gideceğim’ dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Daha çok azimliyim’

Köy kahvesinde ikram edilen pilavı yiyen, ayran içen İnce, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Seçim bir savaştır demiyorum, seçim bir rekabettir. Ama hazırlığı lazım. Bu hazırlıkları ne şekilde yapacağız? ‘Çalıyorlar şu ilde’ diyorlar, çaldırmayacaksın. ‘Çalıyorlar’ diye şikâyet olmaz, sen görevini yaparsan çalamazlar. Sandık başına 180 bin asker lazım değil mi? Hemen, şimdiden 180 bin sandık başına asker bulacağız, 1 milyon 250 bin genci bulacağız. O gençlere anlatacağız. 30’u geçtiysek, 40’ı da geçeriz, 50’yi de geçeriz. Ben bu inanç ve kararlılıktayım. Mücadele azmimden zerre yitirmedim, daha fazla azimliyim. Ben şunu bekliyordum, ‘diğer muhalefet partileri biraz daha alacak ve ikinci tura kalacak, ikinci turda da seçimi alacağız’ diyordum. Buna inanıyordum. Şimdi birinci turda alacağız. Moralinizi bozmayın çünkü ben ‘Kuantum’ dedim o ‘Kıraathane’ dedi. Kuantumun kıraathaneye yenilme şansı yoktur.”

Arkadaşlar imza topluyor sağ olsun

Karacaoğlan köyünde Rıdvan Günel tarafından yazılan seçim sonuçları tablosunu sosyal medyada gördüğünü belirten İnce, “Ya bu köye çok güldüm, koptum ona ben ya” diye konuştu.