Siyaset Asıl vandal, madenciyi tekmeleyendir

Asıl vandal, madenciyi tekmeleyendir

03.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, TBMM Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgaya ilişkin, “Neymiş, danışmanlarıymış. Gördük ne olduklarını. Bunların hepsi kiralık vandallar, eşkıyalar” açıklamasını sert bir dille eleştirdi. “Asıl Vandal madenci şehidini tekmeleyen, silah gösteren danışmanlardır” diyen Baluken, Davutoğlu’na, “kimsin sen, yargı merci misin?” diye seslendi.

Asıl vandal, madenciyi  tekmeleyendir

Baluken, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, komisyondaki kavgaya Ak Partili milletvekillerinin neden olduğunu ileri sürdü. HDP olarak ortaya çıkan görüntülerden memnun olmadıklarını söyleyen Baluken, “Orada meselenin dokunulmazlık değil rejim değişikliği olduğunu Meclis’e darbe yapıldığını halkımıza Meclis imkanlarıyla anlatmak istiyoruz. AKP’nin linç saldırıları yapmasının temel nedeni bu. Saray eliyle Meclis’te yapılan bu darbe sürecini Saray’ın bir şubesi haline getirilmesini kamuoyu tartışmadı. Sadece o kavga görüntüleriyle tamamen algı operasyonlarıyla meseleye yaklaşan tartışma gündemleşti... Başbakan ‘HDP’li milletvekilleri komisyon önüne hendek, barikat mı kazacak?’ diyor. Başbakanlık sorumluluğu taşıyan birisine asla yakışmayacak cümleleri pervasız şekilde ortaya koyuyor. Bu cümleler tesadüf değil. En son hendek ve barikatlardan bahsettiğinde yaşam alanlarına TOMA ve topları gönderdi. Şimdi Meclis’le ilgili aynı niyeti var belli ki. Meclis’e özel operasyon, askeri, polisi yığıp bu darbenin meşruiyet zeminin HDP üzerinden sağlamaya çalışacak” diye konuştu.
Ak Parti’de iktidar kavgası yaşandığını, en az üçe bölünmüşlük durumu olduğunu, ancak kendi iç sorunlarını HDP’ye saldırarak gizleme gayretine girdiklerini ileri süren Baluken, Ak Parti MKYK’nın Davutoğlu’nun il başkanlarını atama yetkisinin elinden alınmasını da “Başbakan’a darbe” olarak değerlendirdi. Baluken, “Başbakan ‘bana karşı yapılan darbeyi de gündemden düşürmek için HDP’yi vurmaya devam edeyim’ anlayışıyla bu cümleleri sarf ediyor. Kendisine MKYK’da darbe yapıldı. Sen önce HDP ile uğraşacağına bir kendine yapılan darbe ile ilgili ne düşünüyorsun onu açıkla” dedi.