Siyaset Atalay: Twitter şimdi hizaya geliyor

Atalay: Twitter şimdi hizaya geliyor

21.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Atalay, Twitter’ın iki hesaba erişim engeli koymasıyla ilgili ‘Bunu diğer ülkelerde uyguluyordu, bizim sosyal sorunumuz yok’ dedi

Atalay: Twitter şimdi hizaya geliyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın iki kullanıcı hesabına Türkiye’den erişimi engellemesini, “Şimdi Twitter hizaya geliyor. Esasen bunu diğer ülkelerde uyguluyordu, bundan sonra ülkemizde de hiçbir sorun olmayacak. Yani bizim sosyal medyayla bu anlamda hiçbir sorunumuz yok” sözleriyle yorumladı.

‘MİT yargı dışına çıkmadı’
Atalay, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve milletvekilleriyle gittiği camide sabah namazı kılan Atalay, dağıtılan çorbadan içti. Atalay, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin de katılımıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Atalay, yerel seçimi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin huzur içerisinde geçirdiğini söyleyerek BDP’yi suçladı. BDP’nin şiddetten arınmadığını savunun Atalay, “Seçimin belli noktalarında yine şiddetten medet umdular” dedi. Atalay, “Tekrar şiddet ve terör beklentisi veya tercihi içerisinde olanlar milletten, o bölge insanından büyük tokat yer” diyerek çözüm sürecinin devam ettiğini belirtti.
Meclis’ten geçen MİT Yasası ile ilgili konuşan Atalay, yapılan değişiklikle MİT’in daha rahat çalışacağını ve MİT müsteşarının Yargıtay’da yargılanacağını anlattı. Beşir Atalay, şunları söyledi:
“Bugüne kadar MİT’in çalışması kapalı bir alan, Meclis’in haberinin olmadığı ve açık bir mevzuatla da yürümeyen bir alan gibiydi. İlk defa MİT, Meclis denetimine alındı. Meclis’te kurulan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, MİT’i, Emniyet teşkilatını, jandarmayı ve MASAK’ı denetleyecek. Bunlara övgü yağdırılacağı yerde, birileri ’MİT daha güçlendi’ gibi yansıtıyorlar. Bunlar doğru değil. MİT bundan sonra daha yasal sınırlar içerisinde çalışacak.”
Çözüm sürecinde ellerindeki en önemli enstrüman MİT olduğunu söyleyen, Atalay, “Bundan sonra herhangi bir savcı, kendisine verilen talimatı yerine getirdi diye MİT müsteşarını öyle hemen sorguya falan da çağıramayacak” dedi. Twitter tarafından iki hesabın sansürlenmesiyle ilgili de konuşan Beşir Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“O zaman da açıkladık: Twitter ülkemizi muhatap alacak, yargı kararlarımızı ciddiye alacak. Şimdi Twitter o hizaya geliyor. Esasen bunu diğer ülkelerde uyguluyordu, bundan sonra ülkemizde de hiçbir sorun olmayacak. Yani bizim sosyal medyayla bu anlamda hiçbir sorunumuz yok.”