Siyaset Atatürk ‘vasiyet’ dedi, onlar ‘vesayet’ anladı

Atatürk ‘vasiyet’ dedi, onlar ‘vesayet’ anladı

06.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün “Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarın” vasiyetinde bulunduğunu, CHP’lilerin ise vasiyeti vesayet olarak anladığını söyleyen Yıldırım, “Yahu yanlışı düzeltin. Atatürk vasiyet etti, ‘vesayet’ demedi. Millete rağmen siyaset olmaz” dedi

Atatürk ‘vasiyet’ dedi, onlar  ‘vesayet’  anladı

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk’ün CHP’ye, “muasır medeniyetler seviyesini” vasiyet ettiğini ifade ederek, “Vasiyeti; vesayet anlamışlar, vesayet peşinden ayrılmıyorlar. Kardeşim yanlışı düzeltin vasiyet etti, vesayet demedi. İtaat edin millete rahat edin” dedi.
İzmir’de üç farklı açılış ve temel atma törenine katılan Yıldırım, şu mesajları verdi:
DALGA MI GEÇİYORSUN?: İzmir Kurtuluş Savaşı’nda düşmanı denize döktü. Bir densiz çıkmış şimdi diyor ki, ‘evet verenleri denize dökeceğiz.’ Biz o densizin dediği gibi demiyoruz. Vatanseverleri denize dökmez İzmir; PKK’yı FETÖ’yü denizi döker. Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir’le sen dalga mı geçiyorsun. İzmir, istiklalin, zaferin başarıyla kazanıldığı, cumhuriyeti kuran şehirdir. Sizin gibi kin ve nefret kusan insanların İzmir’de yeri yok. İzmir hainleri bilir, hainlere ne yapacağını da bilir. İzmir bayrağına sahip çıkar, devletine sahip çıkar. Biz orada varız. Hizmet olmayan siyaset varsın olmasın dedik. İzmir’e ne söz verdiysek hepsini yapa yapa geliyoruz.
HESAPLARI TUTMAZ: Engelli koşu ile bu kadar hizmet yapıyoruz. 16 Nisan’dan itibaren engelsiz koşuya başlıyoruz. 14 yılda hem iş yaptık hem engelleri temizleyerek geldik. 15 Temmuz’da denediler, ama adamın dibi, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan vardı. Onların hesabı tutmaz onların hesabı zayıf iktidarlardır. Millet iradesiyle geleni kimse götüremez. Getirilen sistem çok açık, ya hükümet çıkacak ya çıkacak.
VESAYETTEN HAYIR GELMEZ: PKK, FETÖ, DEAŞ kol kola girmişler, yanlarına bölücü HDP’yi de almışlar ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar ama benim üzüldüğüm bir şey var. CHP Atatürk’ten partiyi devralınca Atatürk, bir vasiyet verdi; ‘Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyalım’ dedi. Onlar vasiyeti vesayet anlamışlar, vesayet peşinden ayrılmıyorlar. Kardeşim yanlışı düzeltin vasiyet etti, vesayet demedi. Vesayetten hayır gelmez. Milletin iradesine tabi olun. İtaat edin millete rahat edin. Millet karşı, millete rağmen siyaset olmaz. Millete karşı siyasetin işe yaramadığını siz de göreceksiniz. Atatürk’ün partisi CHP’ye ne diyelim o da tam perişanlık. Ne dediğinden haberi yok. Anlatıyor da anlatıyor. Biri, ‘nerede bunlar yazıyor’ diyor. ‘Yanımda getirmedim, hatırlamadım’ diyor. Sen dalga mı geçiyorsun? Kılıçdaroğlu, millet senin gibileri 50 sefer cebinden çıkarır. Milletin aklıyla alay etme. Bu sistem sana da lazım, geleceğini de garanti altına alıyor.
KALİTELİ YALAN SÖYLE: Kılıçdaroğlu, kaval elin yel Allah’ın üflüyor, yalandan ölen mi var? Üfle babam üfle, milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet yemez. Kılıçdaroğlu artık biraz madem gerçekleri göremiyorsan düşün de daha kaliteli yalanlar söyle. Hiç inandırıcı değil, biraz gayret et. Gerçeği söylesen daha iyi olur da ona niyetin yok belli ki ama yalanın da bir raconu olur değil mi? Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık Kılıçdaroğlu’nun yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Kısa sürede büyük işler yaptılar.
n Bu sefer gereken desteği istiyorum: İzmir’in büyük müjdesini veriyorum. Marmaray benzeri tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e tüp geçişi, gerdanlık gibi takacağız. Çiğli’den Narlıdere’ye 6 dakikada geçeceksiniz. İzmir’den 16 Nisan’da İzmir’in evladına Binali Yıldırım’a sahip çıkmasını istiyorum, bekliyorum İzmir’den. İzmir geleceğine sahip çıkacak. Gereken desteği bu sefer 16 Nisan’da cömertçe verecek. Demokrasiden yana olan şehirdir, değişimden yana olan şehirdir. Nasıl çok partili hayata öncülük etmişse İzmir, statükocuların vesayetçilerin korkulu rüyası olmuşsa bugün de aynısını yapacak kendine yakışanı yapacak.

MHP standını ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, MHP’nin “evet” standını da ziyaret etti. Görevlilere, “kolay gelsin” dileğinde bulunan Yıldırım, ikram edilen çikolatadan yedi. MHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ile sohbet eden Yıldırım, “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ‘önce milletim ve ülkem’ dedi, ‘siyaset sonra gelir’ dedi. Beraber yola çıktık, güzel bir çalışma yaptık. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrı partiyiz ama hedefimiz, istikametimiz, rüyalarımız bir” dedi. Özmen de, “Liderimizin emri doğrultusunda ‘önce milletim, devletim dedik’ yola düştük. İnşallah başarılı olacağız” dedi.
Yıldırım, daha sonra annesi Sevil Şaylan’ı kaybeden eski Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’ye, Konak’taki evinde taziye ziyaretinde bulundu.

‘Dönüşüm şart’

Yıldırım, Kentsel dönüşüm projesinde yaptığı konuşmada da, “Çarpık yapılaşmayı İzmir’de tersine döndürecek en önemli projeyi Karabağlar’dan başlatıyoruz. İzmir deprem bölgesi, dolayısıyla herhangi bir depremde, bir afette can ve mal kaybı olmaması için mutlaka bu değişimi, bu dönüşümü yapmamız gerekiyor” diye konuştu.