Siyaset Avrupa Birliği’ne ‘çifte standardı bırakın’ mesajı

Avrupa Birliği’ne ‘çifte standardı bırakın’ mesajı

14.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından iç ve dış politikaya yönelik şu mesajları verdi:

Avrupa Birliği’ne ‘çifte standardı bırakın’ mesajı

AB’DEN TEK TALEBİMİZ: Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinde daima samimi ve şeffaf olmuştur. AB’ye tam üyelik için gerekli şartları karşılayacak adımları birer birer attık. Demokratik ve ekonomik kriterler bakımından bizden sonra başvurduğu halde hızla birliğe üye yapılan ülkelerin çok önünde olduğumuz bir gerçektir. Avrupa ülkelerinde salgın sürecinde yaşanan toplumsal kargaşalar karşısında verilen demokrasiye ve hukuk devleti ilkelerine aykırı tepkiler, Türkiye’ye yönelik çifte standardı bir kez daha gözler önüne sermiştir. AB’den tek talebimiz üyeliği kabul edilen diğer ülkelerle aynı süreçlere ve uygulamalara tabi tutulmamızdır.

Haberin Devamı

MİLLETİN YANINDA SAF TUTUN: Ekonomide üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. İhracatımız her ay rekorlar kırarak artarken fabrikalarımız gece gündüz çalışıyor. Organize sanayi bölgelerimiz başta olmak üzere tüm üretim merkezlerinde gözle görülür bir hareketlilik var. Taleplere yetişebilmek için sürekli yeni yatırımlar, ilave istihdamlar yapılıyor. Türkiye’nin reel ekonomik durumunu asla yansıtmayan finansal dalgalanmaların üstesinden gelecek tedbirlerimizi kararlılıkla uyguluyoruz. Bu çerçevede verdiğimiz mücadeleyi kısır siyasi kampanyalarının aracı haline dönüştürmeye çalışanları, hiç değilse böyle kritik bir dönemde ülkelerinin ve milletlerinin yanında saf tutmaya davet ediyoruz.

PATATES VE KURU SOĞAN: Sezonu geçmek üzere olduğu için ürünleri depolarda çürüme tehlikesi ile karşı karşıya olan patates ve soğan üreticilerine de geçtiğimiz günlerde bir müjde verdik. Bu ürünlerin belirli bir kısmını Toprak Mahsulleri Ofisimiz vasıtasıyla satın alarak, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz hibeye başladık. Niğde, Eskişehir ve Ankara’da son 3 günde 7 bin 500 ton patates ve kuru soğan alınarak, 15 ilimize sevk edilmiştir.           

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’ne ‘çifte standardı bırakın’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.