Siyaset ‘Ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim?’

‘Ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim?’

23.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitch kanalında soruları yanıtladı.

‘Ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim’

ANKARA Milliyet - Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜ: (PKK’ya bakış açınız nedir?) PKK, terör örgütüdür. En son Gara operasyonunda biz, bölücü terör örgütü dedik. Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde PKK adını kullanmıyor, propagandası olmasın diye. Genelkurmay bölücü terör örgütü diyor. Biz de öyle diyoruz. Kınıyor muyuz? Elbette. İnsan hayatı kadar değerli bir şey var mı? İnsan olan herkes teröre karşı çıkar.

İTTİFAK OLSA SÖYLERİZ: (HDP sizin için ne ifade ediyor? İttifak içerisinde misiniz?) HDP bir siyasi parti. İttifak içinde miyiz? Hayır. HDP ile ittifak olsa deriz. Böyle bir şey yok. Önce HDP’yi düşmanlaştırıyorlar. Sonra ‘Sakın ha CHP’ye millet ittifakına oy vermeyin, bunlar gizli kapaklı şunu yapıyorlar, bunu yapıyorlar...’ Niye gizli kapaklı? HDP bir siyasi parti. Meclis’te grubu var, başkan vekili var. Diyelim ki Devlet Bahçeli söz isteyecek. Elini kaldırır. HDP’li başkanvekiliden söz ister.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ADAYI: CHP’nin şuanda bir adayı yok. Biz bir ittifak yaptık. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla oturup konuşmak zorundayız. Aksi halde yanlış yaparız.

TBMM BAŞKANINA ÇAĞRI: (Sedat Peker’in videolarına ilişkin) Bir yerde şöyle konuşmuş; ‘Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedik, ayrı dünyaların insanıyız’ demiş. Doğrudur. Bizim o dünyada işimiz yok. Türkiye, yeraltı dünyası aktörlerinin, siyasileri kullanabileceği bir ülke değildir. Soylu kalktı bir açıklama yaptı. ‘Ayda 10 bin dolar para alan siyasetçi var’ dedi. Kim bu siyasetçi? Yeraltı dünyasının aktöründen ayda 10 bin dolar alan siyasetçi varsa Soylu’nun bunu açıklaması lazım. Arkadaşlara hemen talimat verdim. TBMM başkanına süratle bir dilekçe verin. TBMM Başkanı Meclis’in üzerine düşen bir rüşvet gölgesini ortadan kaldırmak zorundadır.