Siyaset Aygün ve bildiri yayınlayan vekiller hakkında işlemler sürüyor

Aygün ve bildiri yayınlayan vekiller hakkında işlemler sürüyor

21.11.2011 - 17:45 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aygün ve bildiri yayınlayan vekiller hakkında işlemler sürüyor

Güler, Dersim konusundaki açıklamaları nedeniyle MYK tarafından savunmasının alınmasına karar verilen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Aygün’ün söz konusu açıklamalarına tepki niteliğinde bildiri yayınlayan CHP’li milletvekilleriyle ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi. Güler, "Karar alınmıştı, o karar doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Yeni bir gelişme yok" dedi. MYK’da bu konunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de Güler, "Geçen hafta gelmişti, geçen hafta karaları almıştık zaten. Biliyorsunuz arada Genel Başkanımız da çeşitli görüşmelerini yapmıştı. Kararımız belli. Kararımızda bir değişiklik olmadığı için işlemler sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

-"İSTANBUL İL YÖNETİMİ SALICI BAŞKANLIĞINDA GÖREVİNE DEVAM EDECEK"-

Güler, bir soru üzerine İstanbul il yönetimiyle ilgili problemlerin de MYK’da görüşüldüğünü ifade ederken, İstanbul il yönetim kurulundan istifa eden iki üyenin yerine atamaların yapıldığını belirtti. İstanbul İl yönetiminin Oğuz Kaan Salıcı Başkanlığında görevine devam ettiğini ifade eden Güler, "İl yönetimi aynen devam edecek, istifa eden iki arkadaşımızın yerine iki yeni isimle eksikler tamamlanarak" dedi.

Güler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun "arasının açıldığı" iddialarına ilişkin ise, "Bunlar ne yazık ki çok yazılıp çizildi. Gürsel Bey bunun ilk dile getirildiği anlarda açıklamasını yaptı. Böyle bir sorun olmadığını, istifa etmek gibi bir düşüncesinin olmadığını açıklamıştı. Kendisinden yapılan açıklama doğruyu gösteren açıklama. Dolayısıyla İstanbul İl Yönetimi üzerinden ortaya çıkmış böyle bir istifayla sonuçlanacak tartışma söz konusu değil" dedi.

Haberin Devamı

Güler, Gazeteci Enver Aysever’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in istifa edeceğine yönelik bilginin kendisine yine bir genel başkan yardımcısı tarafından verildiğine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine de "Bu da tabi çok rahatsız edici bir açıklamaydı. Kendisiyle bazı telefon görüşmeleri yapıldığında ‘böyle bir açıklama yapmadım’ demiş Sayın Aysever, yani ‘bir genel başkan yardımcısı söz konusu değil’ demiş. Dolayısıyla bizdeki bilgiler de çelişti. Öğreneceğiz herhalde temel olarak ne olduğunu" diye konuştu.

-"BU TEKLİFİ BİZE YAPMA HAKKININ BÜLENT ARINÇ’TA OLMADIĞI KANISINDAYIZ"-

Güler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Dersim’le ilgili "Tarihle yüzleşmek adına TBMM’de Araştırma komisyonu kurulabilir" şeklindeki önerisine CHP’nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine de "Öncelikle şunu söyleyeyim, ‘bütün Dersim’le ilgili kaynakları açın’ teklifi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelmişti. Bu teklife iktidar partisi hiç cevap vermemeyi tercih etmişti. Şimdi bu teklifi bize yapma hakkının Sayın Bülent Arınç’ta olmadığı kanısındayız" dedi. Tutuklu milletvekilleriyle ilgili mutabakat metnini hatırlatan Güler, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"AKP’nin iki grup başkanvekili ve bir genel başkan yardımcısı genel başkanlarının onayını alarak bir ortak mutabakat metnini imzalıyorlar, şimdi diyorlar ki ‘ne protokolü, nereden çıktı bu protokol’ diyorlar. Bizim güvenimiz çok sarsılmış durumda. Biz Dersim’le ilgili kaynakları açmak söz konusu olduğunda bunun önderliğini Bülent Arınç yapıyorsa kendimizi güvensiz hissediyoruz."