Siyaset ‘Bahar havasını iyi değerlendirmeliyiz’

‘Bahar havasını iyi değerlendirmeliyiz’

04.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD ile yaşanan S-400 sorununa ilişkin olarak, “G20 Liderler Zirvesi’nden yansıyan bahar havasının çok da uzun sürmeyebileceği ortaya çıkıyor. Türkiye, bu bahar havası dönemini iyi değerlendirmek zorunda” dedi.

‘Bahar havasını iyi değerlendirmeliyiz’

CHP Ekonomi Masası, ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek üzere Öztrak başkanlığında, CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Öztrak, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu’nca açıklanan haziran enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Öztrak, “Enflasyon bir önceki aya göre tüketici fiyatları bazında binde 3 oranında artmış, yıllık enflasyon da yüzde 15.7 olmuş. Bu yüzde 15.7’lik enflasyonla Türkiye, dünya enflasyon liginde hala 11’nci sırada. Bizim yarıştığımız ülkeler arasında Haiti, Angola, Sierra Leone gibi ülkeler var” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Uzun sürmeyebilir’

G20 Liderler Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Öztrak, ABD Başkanı Donald Trump’ın “S-400’leri alırsanız, Türkiye’ye herhangi bir yaptırım uygulamayız” demediğini aktardı. G20 Liderler Zirvesi’nden yansıyan bir bahar havası olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Oradan yansıyan bahar havasının çok da uzun sürmeyebileceği gerçeği ortaya çıkıyor. Dolayısıyla Türkiye, bu bahar havası dönemini iyi değerlendirmek zorunda” dedi.