Siyaset Bahçeli’den Özhaseki’ye destek ziyareti: Ankara’da Özhaseki’nin etrafında kenetleneceğiz

Bahçeli’den Özhaseki’ye destek ziyareti: Ankara’da Özhaseki’nin etrafında kenetleneceğiz

31.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın ardından dün de AK Parti Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’ye ziyarette bulundu. Bahçeli, “MHP ile Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimde de bir gönül birliği, sağduyu birlikteliğiyle hareket etmektedir. Adayımız Sayın Özhaseki’dir ve milliyetçi camia bütün kurum ve kuruluşlarıyla, davasına gönül vermiş arkadaşlarıyla Sayın Özhaseki’nin etrafında kenetlenecektir” dedi.

Bahçeli’den Özhaseki’ye destek ziyareti: Ankara’da Özhaseki’nin etrafında kenetleneceğiz

Bahçeli, dün Özhaseki’yi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) ziyaret etti. Bahçeli’nin gelişinden önce, merkeze Erdoğan ile Bahçeli’nin tokalaşırken çekilen fotoğrafları asıldı. Yarım saat süren görüşmenin ardından Bahçeli ve Özhaseki açıklama yaptı. Bahçeli, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oluşması sırasında başlatılmış olan Yenikapı ruhu, Cumhur İttifakı anlayışı süresi içerisinde MHP, Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimde de bir gönül birliği, sağduyu birlikteliğiyle hareket etmektedir. Adayımız Sayın Özhaseki’dir ve milliyetçi camia bütün kurum ve kuruluşlarıyla, davasına gönül vermiş arkadaşlarıyla Sayın Özhaseki’nin etrafında kenetlenerek çalışmalarını sürdürecektir. Ben inanıyorum ki 1 Nisan aynı zamanda Türkiye’de mahalli idareler seçimlerin başarısıyla sonuçlanırken, Ankara da değerli bir yönetime kavuşarak Sayın Özhaseki’nin başkanlığında bir güzel hizmet sürecini sürdürecektir.”

Haberin Devamı

‘Erdemli davranış’

Bahçeli, konuşmasının ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, Meclis Başkanlığı’ndan istifa etme kararıyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti: “Sayın Meclis Başkanımız televizyon konuşmasında çok sağlıklı bir görüş ortaya koymuştur. ‘18 Şubat’ta adaylık müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevimden istifa edeceğim ve belediye başkanlığı çalışmalarına hız vereceğim’ ifadesini kullanmıştır. Bu faziletli, erdemli bir davranıştır. Çok propagandanın tesiri altında kalmayan, sağlam bir iradedir. Onun için bu düşüncesine saygı duymalıyız. Bundan sonra aday olup olmayacağı, olması hukuki midir değil midir, Anayasa’ya uygun mudur değil midir tartışmalarına son vermek gerekir.”

Haberin Devamı

Bahçeli, bir gazetecinin, “Yıldırım sonrasında Meclis Başkanı adayının kim olacağı” sorusuna, “Bu aday olup olmama, Meclis Başkanlığı görevine devam etsin etmesin tartışmalarının bir başka boyutuyla tahrikine sebebiyet veren bir sorudur” karşılığını verdi. AK Parti’nin TBMM’de milletvekili sayısı olarak en çok milletvekiline sahip bir parti olduğunu anımsatan Bahçeli, şöyle dedi: “Hangi turda gerçekleştirirse gerçekleştirsin Adalet ve Kalkınma Partisinin ortaya koymuş olduğu aday Meclis Başkanı olacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse, MHP o adaya Mecliste destek verecektir. Bu kadar net.”

‘Zilletin göz kırpması’

Bahçeli, “HDP’nin bazı illerde aday çıkarmamasını ve AK Partili Orhan Miroğlu’nun ‘HDP ile iş birliği meşrudur’ sözü var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu ise, “Bu, zillet ittifakının karanlıkta göz kırpmasıdır. Mesele anlaşılmıştır. Millet nezdinde de netleşmiştir, tartışmaya da gerek yoktur” diye yanıtladı.

ÖZHASEKİ'NİN AÇIKLAMASI

Özhaseki de Bahçeli’nin ziyaretinden memnuniyet, onur duyduklarını belirterek, seçim sonuna kadar MHP’lilerle hareket ettikleri gibi, daha sonraki yönetimlerinde de aynı birlikteliği sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Bu seçimin, Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi belediye seçimi olmanın ötesinde başka anlamlar da taşıdığına işaret eden Özhaseki, “Bu anlamda değerli Genel Başkanımızın ziyareti bizlere güç vermiştir, onur katmışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kehribar tespih hediye etti

Özhaseki, tespih koleksiyonu bulunan Bahçeli’ye, Osmanlı kehribarı tespih hediye etti. AK Parti Ankara İl Başkanı ise Bahçeli’ye bir tablo verdi.