Siyaset Bahçeli’den teşkilatına dokuz talimat

Bahçeli’den teşkilatına dokuz talimat

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 81 il teşkilatına gönderdiği genelgede MHP’nin Cumhur İttifakı’na bağlılığının devam ettiğini, ancak 31 Mart 2019 yerel seçimlerine tek başına gireceğini vurguladı.

Bahçeli’den teşkilatına dokuz talimat

MHP’nin yarım asra ulaşan siyaset tecrübesi ve köklü birikimiyle bugüne kadar hiçbir gücün karşısında eğilmediğini, hiçbir menfaat vaadine aldanmadığını belirten Bahçeli, “Cumhur İttifakı, siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış gelip geçici bir heves, iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık değildir. Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’ni üçüncü evreye taşıyan muhterem bir irade, bekamızı savunma iştiyakıyla dolmuş tarihi bir duruşun adı ve ahlakıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Katkıya devam’

MHP olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesine yönelik fedakarca yaptıkları katkı ve mücadeleleri kesintiye uğratmadan sürdüreceklerini bildiren Bahçeli, “24 Haziran seçimlerinde elde edilmiş kazanımların 31 Mart 2019’da zarar görmemesi için titizlikle ve sorumlulukla hareket edeceğiz... MHP, Cumhur İttifakı’na bağlılığı devam etmekle birlikte, 31 Mart seçimlerine tek başına ve Türkiye’nin her seçim çevresinde katılacaktır” dedi.

'AYNEN UYULSUN'

Bahçeli’nin ‘aynen uyulması’nı istediği genelgedeki uyarıları özetle şöyle:

1 - Seçimde aday olmak isteyen kamu görevlileri en geç 1 Aralık saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılacaklardır. Ayrıca parti teşkilatlarımızda görev alan il, ilçe ve belde başkanlarımız aday olmak istemeleri halinde, teşkilat kademelerinde boşluk olmamasına dikkat etmeleri kaydıyla, 15 Kasım saat 17.00’ye kadar istifa edeceklerdir.

Haberin Devamı

2 - Bütün teşkilatlarımız çalışmalarını şevkle, heyecanla, hiçbir gevşemeye mahal bırakmadan planlayıp sahaya yansıtacaklardır.

Sosyal medya uyarısı

3 - MHP’ye yönelik ilgi ve desteğin artmasını hazmedemeyen iç ve dış odaklar, alçakça karalama kampanyalarını tedavüle sokmuşlardır. Bunları yapanların ülkücü kimliğine sığınmaları bütünüyle FETÖ taktiğidir. Bazen şahsımın bazen de merhum başbuğumuzun fotoğrafını profil resmi yapıp veya açtıkları sahte hesaplar üzerinden içe dönük dedikodu çıkaran, itibar cellatlığı yapanların tespiti süratle yapılacak, bu ajan ve provokatörlerin ifşası derhal sağlanacaktır... Teşkilatlarımız kripto damarla, husumete batmış kirli faillerle her düzeyde mücadele edecektir.

4 - MHP adaylarını merkez yoklaması usulüyle belirleyecektir. Ancak tüm teşkilatlarımız yöresinde sevilen, takdir toplamış, sempatik, çalışkan, millete hizmet etmeyi aşkla benimsemiş isimleri tespit edip genel merkezle paylaşacaklardır.

5 - Seçimlerin takip ve temininden; Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Edip Semih Yalçın, Sayın Sadir Durmaz ve Sayın Feti Yıldız birlikte ve eşgüdüm halinde sorumlu olacaklardır.

Haberin Devamı

‘İttifak yok’

6 - Partimiz seçime adıyla, amblemiyle ve ülkemizin her seçim çevresinde tek başına katılacaktır. Buna rağmen Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket edilecek, söz, açıklama, beyanat ve siyasi değerlendirmelerin saygı ve nezaket içerisinde yapılmasına azami ölçülerde riayet gösterilecektir.

7 - MHP’nin büyümesinden, yükselişinden, güçlenmesinden korkan ve ürken kesimlerin provokasyonlarına dikkat edilecek, herhangi bir saldırı ve sataşma halinde gerekli cevap verilmekle birlikte hukuken lazım gelen önlemler gecikmeden alınacaktır.

8 - Seçimlerin hazırlık ve propaganda döneminde genel merkezin belirlemediği, partimize ait olmayan materyaller kesinlikle kullanılmayacak, kullananlar ise uyarılacaktır.

9 - Ağız birliğini sağlamak açısından, genel başkan Meclis grup konuşmaları, basın açıklamaları, genelgeler, yazılı, görsel ve sosyal medya vasıtasıyla yayımlanan diğer mesajlar anbean takip edilecek, siyasi yorumların sınırları buna göre tayin edilecektir.