Siyaset Bahçeli’nin yerine Oktay Vural konuştu

Bahçeli’nin yerine Oktay Vural konuştu

27.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçirdiği ameliyatın ardından dinlenen MHP lideri Bahçeli’nin talimatıyla dün MHP grubuna Oktay Vural hitap etti. Vural salona girişinde ayağa kalkmamaları için el işareti yapmasına rağmen bazı vekiller ve misafirler ayağa kalkıp alkışladı

Bahçeli’nin yerine Oktay Vural konuştu

MHP grubunda dün tarihi bir ilk yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ameliyatın ardından dinlendiği için MHP Meclis grup toplantısında Bahçeli yerine Oktay Vural konuştu. Kulislerde, olağanüstü kongre sürecinde kalp operasyonu geçiren Bahçeli’nin yerine kimi işaret edeceği tartışmalarının yapıldığı bir dönemde Vural’ın grup toplantısında konuşması anlamlı bulundu. Ancak hem Vural hem genel merkez yöneticileri hem de grup toplantısına katılan teşkilat mensupları böyle bir izlenim yaratmamak için olağanüstü gayret gösterdi. Vural, kendisinin ayakta karşılanmasını ve alkışlanmasını istemezken, grup konuşmasını da basın toplantılarındaki yüksek temposunun çok altında tuttu. Konuşma metnini kendisi hazırlayan ve Bahçeli’nin de bilgisine sunan Vural, genel başkan talimatını yerine getirdiğini özellikle vurguladı. Vural, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BAHÇELİ’NİN TALİMATIYLA: Bildiğiniz gibi genel başkanımız 15 Ocak’ta çok şükür son derece başarılı bir operasyon geçirmiştir. Bizzat genel başkanımızın talimat ve tensipleriyle düzenlediğimiz grup toplantımızda Türkiye’yi yakından etkileyen ağır meselelerle ilgili kanaatlerimizi ifade edeceğim. Hepinizin huzurunda genel başkanımıza sağlık ve afiyet diliyor, sözün sahibini heyecanla beklediğimizi belirtiyorum.

AKREPLE GÖRÜŞTÜN: Sayın Cumhurbaşkanı, akrep kurbağa hikâyesi anlatarak, ‘akrebin yapısı bu eninde sonunda zehrini akıtır’ diyerek terör örgütlerinin de eninde sonunda akrep gibi olduğunu ısıracağını söylüyor. Oslo’da, İmralı’da, Dolmabahçe’de PKK’nın yol haritasını milletimize baldıran zehri olarak içiren kimdi, bu akrebin milletimizi zehirlemesine yol açan kimlerdi? ‘Analar ağlamasın’ edebiyatıyla çözüm süreci adı altında PKK’nın şehirlere dolmasına, anaları ağlatmasına göz yumarken bu akrebin bu milleti sokacağı bilinmiyor muydu?

Haberin Devamı

AKP VE CHP İHANETTE YARIŞIYOR: AKP ile CHP arasında adeta bir bayrak yarışı vardır. Biri Kürt sorunu diyor diğeri de altta kalmıyor Kürt sorunundan bahsediyor. AKP güvenlikçi politikalarla çözülmez demişti, şimdi CHP bu bayrağı taşıyor... İkisinde de milli kimlik, milli devlet hassasiyeti yok. Bütün bu süreçler hangi üst aklın eseridir diye sormamız gerekmez mi?

ZANA TEMASI ÇÖZÜMÜ ISITMA ÇABASI: Cumhurbaşkanı’nın 20 Ocak’ta, ‘terör örgütü, uzantıları ile asla görüşme olmaz’ dedikten 2 gün sonra terör örgütünün siyasi uzantısı partinin tescillisi ve Türk milleti dememek için yemin etmeyen Leyla Zana’yı kabul edeceğini ifade etmesi çözüm sürecinin ısıtılma çabalarının bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Gelin sözünüzde durun terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin.

ÇÖPÇATAN BİDEN: Görüşme masasında 18 Mayıs 2015’te Barzani ABD’ye geldiğinde, ‘Müsterih ol Kürdistan’ın kurulmasını ikimiz de göreceğiz’ diyen Biden vardır. Başkan Yardımcısı Biden bu görüşmelerde PKK ile çözüm sürecinin devam etmesinden yana olanlar arasında yeniden çöpçatanlığa soyunmuş, ‘Çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini’ söylemiştir. PKK’nın arabuluculuk talebi üzerine bu vekillerle, ‘sözde çözüm masası’ kurulmuş, Erdoğan’ın buzdolabından indirmek istediği süreç Biden’in arabuluculuğunda derin dondurucundan çıkarılmıştır.

Haberin Devamı

Alkış istemedi
Grup Başkanvekili Vural, salona girerken milletvekillerinden ve misafirlerden ayağa kalkmamaları ve alkış tutmamaları için el işareti yaptı. Ancak Vural, kürsüye doğru yürürken bazı vekiller ayağa kalkarak, bazı vekiller de oturdukları yerden alkış tuttu.
MUSTAFA İSTEMİ

Yegane kale Meclis
Sayın Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemi hakkında sürekli konuşmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanı parlamenter sistemi bir bataklık olarak nitelendirmekte. Sayın Cumhurbaşkanı da başkanlık sistemine karşı çıkanların millet iradesine karşı çıktıklarını ifade etmektedir. Parlamenter sistemi bataklık olarak nitelendiren zat TBMM’ye ve millet iradesine adeta hakaret etmektedir. Ülkemizi bataklığa sokacak otoriter yapılara karşı milletimizin yegâne kalesi Meclistir. Parlamenter sisteme bataklık diyenler ülkemizi antidemokratik bir bataklığa sürüklemek isteyenlerdir.