Siyaset Bahçeli, Türkmeneli Partisi lideriyle görüştü: Türkmeneli’nden göç etmeyin

Bahçeli, Türkmeneli Partisi lideriyle görüştü: Türkmeneli’nden göç etmeyin

07.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya ile görüştü. Irak’taki son siyasi gelişmelerin ele alındığı görüşmede Bahçeli, Türkmenlerin Türkmeneli’nden göç etmemeleri gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Türkmeneli Partisi lideriyle görüştü: Türkmeneli’nden göç etmeyin

Ankara İHA - Sarıkahya, Bahçeli’yi MHP Genel Merkezinde ziyaret etti. Görüşmede Irak’ın yeni bir sürece girdiğini, ABD, İngiltere ve İran’ın Irak’taki rollerinin değişikliğe uğradığını dile getiren Sarıkahya, Türkmeneli bölgesinde yaşanan göçlerin, Türkmenleri milli güvenlikleri açısından olumsuz etkilediğini söyledi. Bahçeli’den destek talep etti.

Haberin Devamı

Esas kimliğin Türklük olduğunu ifade eden Bahçeli de, MHP’nin yapısı ve fikriyatı gereği bundan sonra da Türkmeneli Türklerinin dert ve problemleri ile ilgili olmaya devam edeceklerini ifade etti. Türkmenler arası herhangi bir mezhep ve bölge ayrımının kabul edilemeyeceğini dile getiren Bahçeli, Türkmenlerin Türklük davasına ciddi bir katkıları olmasının gerektiğini, Türkmeneli’den göç etmemeleri ve topraklarını muhafaza etmeleri gerekliliğini vurguladı.