Siyaset Bahçeli’nin en rahat kurultayı

Bahçeli’nin en rahat kurultayı

28.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP’nin 18 Mart’ta yapacağı, “13. Olağan Büyük Kurultay”, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin en rahat kurultaylarından biri olacak. Kurultaya genel başkanlığın tek adayı olarak girecek olan Bahçeli’nin, parti yetkili kurullarında sınırlı bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Bahçeli’nin en rahat kurultayı

Bahçeli’nin kurmaylarının yer aldığı Başkanlık Divanı’nda da bazı isimleri değiştireceği, yeni isimlerin gireceği Divan içinde kaydırmalarla görev değişikliği yaşanacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

18 Mart’ta 9. kez

81 il ve 920 ilçede kongrelerini sorunsuz şekilde tamamlayan MHP, 18 Mart’ta büyük kurultaya gidiyor. MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ardından 1997’deki olağanüstü kurultay ile genel başkanlık koltuğuna oturan Bahçeli, 18 Mart kurultayı ile 9. kez güven tazeleyecek. Bahçeli’nin tartışmasız liderliği doğrultusunda bu kurultay MHP liderinin en rahat kurultayı olacak.

MHP yönetimi, daha önce kurultayı Çanakkale Zaferi’nın yıl dönümüne denk gelen 18 Mart’ta yapmak istemiş, ancak bir önceki olağan büyük kurultay 2108’in 18 Mart’ında yapıldığı için, parti tüzüğü gereği 18 Mart’tan önceki son pazar olması nedeniyle tarih 14 Mart 2021 Pazar olarak ilan edilmişti. Salgın şartları ve hafta sonu uygulanan sokak kısıtlamalarının sürmesi ise, MHP yönetiminin 18 Mart’ta kurultay arzusunun hayata geçmesini sağladı.

Haberin Devamı

Bin 200 delegenin oy kullanacağı kurultay salonunda, maske, mesafe ve hijyen tedbirleri en üst seviyede uygulanacak. Kurultay, saat 10.00’da başlayacak. Yoklama ve açılışın ardından Divan Başkanlığı seçimi yapılacak. Sonrasında ise, Bahçeli katılımcılara hitap edecek.

Değişimin rotası

Bahçeli, 2018’dan beri 3 yıldır görev yapan MHP’nin karar organlarında da değişime gidecek. 75 asil ve 20 yedek üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu’nda üçte bir oranında değişiklik bekleniyor. Bahçeli’nin özellikle iyi yetişmiş donanımlı genç isimlere ağırlık vereceği dile getiriliyor. Bahçeli’nin, kurmaylarından oluşan çekirdek ekibinin yer aldığı 15 kişilik Başkanlık Divanı’nın da sınırlı değişikliğe gideceği ifade ediliyor. Başkanlık Divanı’na bazı yeni isimleri girmesi bekleniyor. Divan’daki görev dağılımında da genel başkan Yardımcıları arasında kaydırmalar yoluyla değişim yaşanacağı belirtiliyor.