Siyaset 'Bakan olabilecek milletvekili istiyoruz'

'Bakan olabilecek milletvekili istiyoruz'

27.11.2014 - 14:55 | Son Güncellenme:

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, gazetecilerin sorusu üzerine "İzmir’den yaptırımcı ve yatırımcı, bakan olabilecek kişilerin milletvekili olmasını istiyoruz. Adayın bu rezervlerinin olabilmesi gerekiyor. Geçen seçimde bu konuda eksikliğimizi Binali Yıldırım’la gidermiştik. Bizim yine bakan olabilecek milletvekiline ihtiyacımız var" dedi.

Bakan olabilecek milletvekili istiyoruz

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Temmuz ayında göreve atanan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı makamında ziyaret ederek, başarı diledi. Demirtaş, ziyaretin gecikmiş olduğuna vurgu yaparak, "2001 yılından bu yana ülkenin ekonomik olarak yönetilme biçiminden memnunuz. Daha önce inişli çıkışlı mehter takımı gibi büyüme varken şimdi Çin’le birlikte dünya rekoru kıran bir büyüme gerçekleşti. Eksiklerimiz yok değil. Dünya bir kriz içinde, Türkiye’nin bu durumda olması bizim iş yapma olanaklarımızı iyi bir ortama taşıyor. Şu andaki ekonomi yönetiminden memnun olduğumuzu Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza söyledik. ’Riske girmeyelim ekonomik ortamda bir değişiklik olmasın’ dedik. Ali Babacan, Mehmet Şimşek’in yeniden göreve gelmiş olması bize rahat bir nefes aldırdı. Cari açık sıkıntısı var. Kırılgan bir ekonomimiz var. Ancak büyüyeceksek bir takım sorunlar yaşamamız doğaldır" dedi.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ’A NAZAR BONCUĞU HEDİYE ETTİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, "Duayensiniz. Ticari hayatımızı İzmir’de belli bir seviyeye getiren, bunun için fedakarlıktan kaçınmayan, kruvaziyer turizmi bir yere getiren, katkı koyan bir insansınız. Ekonomi ve siyaset birlikte yürümek zorunda. İzmir için sevdalanmış birisiniz. İzmir aşkınız olmasa bu kadar katkıyı, emeği vermezsiniz. Bu tür odalarda ayakta kalmak zor. Demek bir hizmet var ki size teveccüh gösteriyorlar. Önemli olan samimiyet. Ben o samimiyeti sizde gördüm. AK Parti il başkanları toplantısını İzmir’de yapacağım ama o toplantılar için salon yok. İzmir kabuğunu kırmış bir kent. Sizin de yapacağınız yatırımlarda belediyenin sizlerin önünü açması gerekiyor. Biz nasıl çaba sarf ediyorsak yerel yönetimlerin de tüccarların önünü açması lazım. Sizi İTO bültenlerindeki yazılarınızdan takip ediyorum. Her konuda takdir ediyorum. Bunun için size nazar duası hediye edeceğim" dedi. Demirtaş da "Biz de döneminizde tatlılıkla hizmet yapmanız için size tatlı getirdik" sözleriyle çikolata verdi.

Haberin Devamı

İTO Başkanı Demirtaş, basın mensuplarının "İTO meclisinden bir milletvekilini aday çıkarmayı düşünüyor musunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu süreç daha başlamadı. Biraz zaman var. Adaylar, yavaş yavaş ortaya çıkma başlıyor. Meclisimizden, oda üyelerinden, kentin sorunlarını bilen kişiler orada olduğunda rahat iletişime gireriz. İzmir’den yaptırımcı ve yatırımcı, bakan olabilecek kişilerin milletvekili olmasını istiyoruz. Adayın bu rezervlerinin olabilmesi gerekiyor. Geçen seçimde bu konuda eksikliğimizi Binali Yıldırım’la gidermiştik. Bizim yine bakan olabilecek milletvekiline ihtiyacımız var. Bunu birlikte çözmemiz gerekiyor. Böyle kişileri desteklememiz gerekiyor."