Siyaset ‘Balıkesir adayı kâtip üyemiz istifa edecek’

‘Balıkesir adayı kâtip üyemiz istifa edecek’

10.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İstanbul adayı olan Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’nı bırakmamasına değinen Akşener, TBMM Kâtip Üyesi Balıkesir Milletvekili ve belediye başkan adayı İsmail Ok’un istifa edeceğini açıkladı...

‘Balıkesir adayı kâtip üyemiz istifa edecek’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın istifa etmemesine değinen Akşener, Meclis Katip üyelerinin istifa edeceğini belirterek “Bizim Katip Üyemiz, Balıkesir Adayımız İsmail Ok’a ‘istifa et’ demedim. Ama diyor ki ‘istifa edeceğim, yerime de hemen birini belirleyin, ben Balıkesir’i alacağım’. İnanç başka bir şey” dedi. Akşener, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için, “Sürpriz yapabilir. İmamoğlu’nun genç ve belediyeciliği biliyor olması bir avantaj” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Akşener, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu için de, “Sürpriz yapabilir. Ekrem İmamoğlu’nun genç ve belediyeciliği biliyor olması bir avantaj. Tayyip Bey’in arzu ettiği kutuplaşmanın dışında kalacak bir karakter. O da bir avantaj. Ailesinin kutuplaştırma diline katılmayacak bir geçmişi var. Alkışın şehvetine de heyecanını da kapılmayacak gibi görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

İsteyen adayla miting

Daha önce miting yapmayacağını açıklayan Akşener, “İsteyen aday arkadaşlarımızın şehirlerinde miting yapacağım. Mesela Mersin’de 5 gün kalacağım, gezeceğim. Burhanettin Bey ile öyle konuştuk. İlk seçim gezisini Balıkesir’e yapacağım. Yani mitingden ziyade teşkilatlarla kapalı salon toplantısı yapacağım ama esnaf gezeceğim. O en zorudur” dedi.
Akşener, “Adıyaman’ın Saadet Partisi’ne bırakılacağı, Ahmet Faruk Ünsal’ın ortak aday gösterileceği iddiasına ilişkin ise “Hayır, ‘Saadet Partisi’ne bırakıldı’ diye bir konuşma yok. Adıyaman CHP ile konuşulan iller arasında ancak ‘SP’ye bırakıldı’ şeklinde bir konuşma yok. Konuşulur, kabul edilir, reddedilir; o başka bir şey, ama hiç konuşulmadı” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

‘İnsanlar barut fıçısı’

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından öldürülmesine de değinen Akşener, “Nasıl oluyor bir öğrenci silahla üniversiteye girebiliyor? Ben, üniversitede 15 sene hocalık yaptım. Şiddet hayatın her alanında o kadar fazla ki... Sokakta yürürken insanlar birbirine gülümserdi, yanlışlıkla birinin omzuna dokunsun da görün ne oluyor. Ekonomik kriz dehşet. O da insanları barut fıçısı yaptı” diye konuştu.

Kriz yaşanmıştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener’in, görüşme kapsamında yaptığı çalışmalar, Balıkesir’de düğümlenmişti. CHP, İYİ Parti’nin adayı İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un adaylıktan çekilmesini istemişti. Ok, Akşener ile görüşmesinde, adaylıktan çekilmesi halinde İYİ Parti’den de istifa edeceğini söylemişti. Balıkesir’de işbirliği yapılma kararı alındıktan sonra CHP’nin Balıkesir adayı olan, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ok lehine adaylıktan çekilmişti.