Siyaset Basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı

Basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı

31.07.2013 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, düzenlenen basın toplantısıyla CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Doğan, son 35-40 yıldaki bütün siyasi hayatın canlı tanığı olduğunu söyleyerek, "Bugün Türkiye'nin, dünyanın gözbebeği, çekim merkezi ve herkesin gıptayla yapmak istediği, gerçekten çok ağır bir sorumluluğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine resmi talip olduğumu İstanbul halkına ve Türkiye'ye duyurmak için bir basın toplantısı yapıyorum" dedi.

CELAL DOĞAN'IN ARKASINDA HİÇ BİR HOLDİNG, GÜÇ YOK

Gaziantep'te belediye başkanlığı yaptığı sırada, "Gaziantep'i yeniden kurmak kurtarmaktan zor değildir" dediğini hatırlatan Celal Doğan, "Bugün bu sloganı İstanbul'a, hatta Türkiye'ye taşımak gerekir. Türkiye'yi yeniden kurmak kurtarmaktan zor değildir. İstanbul'un da yeninde inşaaya ihtiyacı vardır. Çünkü İstanbul gerçekten aranan bir kent haline gelmiştir. İstanbul'un değerleri büyük çapta kaybolmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı


Doğan, "Siyaseti bildiğiniz doğrular için mutlaka yapmaya devam edin" diyerek, mevki ve makamların kısa sürede kaybedilebileceğini belirtti. Siyaseti, icazet makamı olarak kabul etmediğini ifade eden Celal Doğan, "Siyasette icazetli gelenler, ipotekli yaşarlar. Celal Doğan'ın arkasında hiç bir holding, güç yok. Dayandığım tek bir şey var; CHP'nin değerleri ve inandığım halktır" dedi. Doğan, "12 Eylül, 12 Mart bizim neslimizin kemiklerini, kollarını, kanatlarını kırmak değil, iliklerinin üzerinde tankların geçtiği rejimlerin adıdır. O rejimlerin önünde bizim neslimizin çoğunun iliklerini tanklarla ezmiştir. Dün ona alkış tutanlar, bugün bizim cenazemiz, kefenimiz üzerinde ağıt yakarak oy toplamaya devam ediyor. Onların dün alkış tuttukları cuntaya bugün ağıt yakmaları hakları değildir" ifadelerini kullandı.

İCAZETLİ GELENLER, İPOTEKLİ YAŞARLAR

"İstanbul Belediye Başkanı'nın adaletli olmadığını, yaptıkları dağıtımlardan biz biliyoruz" diyen Doğan, şunları söyledi: "Çok temiz bir adammış. Hele AK Parti'de Tayyip Bey'in altında belediye başkanı olmanın zulmüne de hiç kimsenin dayanacağını zannetmiyorum. Bu nasıl bir sabırdır, izah edemiyorum. Parsel bazındaki bir olaya müdahale eden bir genel başkanın partisinde gıkı çıkmadan, teslim olmuş mürit gibi belediye başkanlığı yaptığınızı zannediyorsunuz. Bu anlayışların İstanbul'a bir faydası yok. Belediye başkanları kendi özgür iradeleriyle hareket etmeli. Bizim tavrımız bu. Tarikat şeyhinden el alır gibi, mürit değilim ben. Tarikatların olduğu yerlere gidilir, el alınır. O nedenle icazetli gelenler, ipotekli yaşarlar. O nedenle belediye başkanları özgür iradeleriyle gelmeliler. Kime hesap verecekler? Halka hesap verecekler. CHP'nin değerleri, biat eden anlayışın değerleriyle aynı değildir. Belediye başkanı, o şehrin iklimini de hazırlayabilmelidir. İstanbul belediye başkan ve yöneticileri, bu iklimi İstanbul'da sağlayabildiler mi? Sağlayamadılar. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye'nin çok önemli iki problemi olan Kürt ve Alevi sorununun çözümünde müthiş etken olabilir. Belediye başkanları, parsel bazında imar değişikliği yapıyorlar. Tabirimi maruz görün, hırsızlığın ve rant yaratmanın bir numaralı kaynağı odur. 28 bin hektarı imara açtık Gaziantep'te, bir tane itiraz dilekçesi gelmedi. Çünkü benim bir metrekare yerim yoktu, çocuklarımın da yoktu. Buradan söylüyorum; 15 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptım üçüncü derece akrabalarım dahil, tek kuruş beytülmalın uzandığı anlayış bulurlarsa, siyasi hayatn hiç bir sahasında siyaset yapmam. Şehir yaptım, servet yapmadım. Belediye başkanlığı servet yapma yeri değildir."

Haberin Devamı

İÇİNİZ HAMUR KALMIŞ

Haberin Devamı

Doğan, 9 yıldan beri İstanbul'da yaşadığını kaydederek, "Bölgemde bir yürüyüş alanı bulamıyorum. İstanbul'da ya Kadıköy Sahili'ne gidecek, ya ormana gidecek. Kaç kişinin ormana gidip yürüyüş yapma imkanı var. Siz somon gibi şişmişsiniz, içiniz hamur kalmış" diye konuştu. İnancı gereği adaylık başvurusunda bulunduğunu aktaran Doğan, "İnancımız gereğini değerlendirecek, partinin genel merkezi. Benim terazimin kefesinde spor adamlığı var, başarılı bir avukatlık var, bir marka şehir bıraktım. Parti yöneticileri, kim aday olacaksa herkesin kefesindekini tartsın. Ama adaletli tartı istiyorum. Terazi doğru tartmalıdır. Terazi doğru tartmazsa siyasette bedelleri ağır olur. Her siyasi kararın bir sonucu vardır" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBULLULAR CENNETLİK

İstanbul'da yaşayanların "Cennetlik" olduğunu söyleyen Doğan, "Trafikte çektiğiniz cehennem azabı, cennete gitmenizi sağlar sizin. Bir insanın hayatının günde 3 saati yollarda geçer mi? Benim ömrümden çalıyorsun, parselasyon yapıyorsun arsamdan çalıyorsun, gökyüzünü çalıyorsun sonra şikayet ediyorsun. Ben mi idare ettim 20 yıldan beri burayı? Şimdi diyorsun ki, 'Çok ucube olmuş bu şehir'" diye konuştu.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olacağı yönündeki haberler sorulunca, "Celal Bey'in aday adaylığını açıkladığı bir toplantıda başka bir kişinin, partimizin de henüz üyesi olamayan bir kişinin adaylığı ile ilgili bir soruya cevap vermek bence yakışık almaz" yanıtını verdi.
Salıcı, bugün bitecek olan aday adaylığı başvurularının Merkez Yönetim Kurulu tarafında alınan kararla 2 Eylül'e kadar uzatıldığını da sözlerine ekledi.