Siyaset Başkanlık federasyondur

Başkanlık federasyondur

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oberhausen kentinde konuşma yapan MHP lideri Bahçeli, ‘Erdoğan tipi Başkanlık sistemi, Türkiye’nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır’ dedi

Başkanlık federasyondur

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP lideri Devlet Bahçeli de seçim kampanyasını Almanya’dan başlattı. “Bizimle yürü Türkiye” seçim sloganını gurbetçilere uyarlayan Bahçeli,”Bizimle Yürü Avrupa Türklüğü” diye seslendi. Almanya’nın Oberhausen kentinde Avrupa Türk Konfederasyonu’nun düzenlediği “Kutlu Yürüyüş Şöleni”ne katılan ülkücüler, Arena salonunu doldurdu. Yaklaşık 13 bin kişi Bahçeli’yi coşkuyla dinledi. Konuşması sık sık “Devletin başına Devlet gelecek”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile kesilen Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:
- RUHUMUZU BUDUYORLAR: Bugün Avrupa’da 6 milyona yakın Türk nüfusu hayatını sürdürmektedir. Bunlardan yaklaşık 3 milyonu Almanya’da yaşamaktadır. Avrupa Türklüğü, AKP’nin gündeminden çoktan ve tamamen çıkmıştır. Bırakınız Avrupa ülkelerini, Türkiye’yi yöneten köksüz ve kimliksizler bile Türk’üm demenizden rahatsızdır. Türk’süz 100 maddelik Yeni Türkiye sözleşmesi yapıyorlar. Ruhumuzu buduyorlar, ahlakımızı baltalıyorlar. İmralı’da yatıp Kandil’de uyanıyorlar. Teröristle bir olup vatana kast ediyorlar.
- MAZLUM KİM: İhvan yandaşlığı yapıyorlar, Filistin’le soluklanıp Katarla vakit geçiriyorlar, Myanmar ve Somali’den çıkmıyorlar; ama sıra size gelince ne önemsiyorlar, ne de ilgileniyorlar. Mazlum sadece Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Asya steplerinde yoktur. Erdoğan mazlum arıyorsa gelsin Avrupa’daki soydaşlarımıza baksın.
- SALTANAT SÜRÜYORLAR: Haram saraya itibar diyenleri, milletin kesesinden müsrifçe harcayanları hayret ve öfkeyle takip ediyorsunuz. Sizin sırtınızdan uçaklar alıyorlar, gemi filoları yüzdürüyorlar, lüks içinde yaşıyorlar, saltanat sürüyorlar. Çalınan sizin emeğinizdir. Soyulan sizin servetinizdir. Hortumlanan sizin alın terinizdir. Soruyorum sizlere, olan olmuş, geçen geçmiş diyerek AKP’ye hala tahammül edecek misiniz? Hırsızların sizin üzerinizden köşeyi dönmesine sessiz kalacak mısınız?
- KİRLİ NİYETLER: 24 Nisan için pusuya yatan bazı ülke ve zihniyetler soykırım silahını tekrar masaya çıkarmışlardır. Diyorlar ki, 1915 olayları soykırımdır. Türk milletinden Rumlar, Süryaniler, Kürtçüler, Haçlılar, bölücüler, Ermeni hayranları şikâyetçidir. Tüm kirli niyetler ortalığa saçılmıştır. Her şey bir yana, Almanya bu kin ve karartma koalisyonuna nasıl katılmıştır? Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türk tarihine karşı suçlama yarışına girmesi, kabullenilmesi mümkün olmayan bir gaflettir.
- 17-25 ERDOĞAN: Yeni Türkiye Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi. İçi boş bir klişe slogan, yeni bir aldatma propagandası olarak gündemdedir. 17-25 Erdoğan,400 milletvekilliği verin, yeni Türkiye’yi kuralım, yeni anayasa ile Başkanlık sistemine geçip Türkiye’yi uçuralım, yalanlarıyla AKP’ye oy dilenmektedir. Başkanlık, federasyon demektir. Bu da Türkiye’yi bölünmeye götürecektir. Recep Tayyip Erdoğan tipi Başkanlık sistemi; Türkiye’nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beratıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır.

Haberin Devamı

‘Ermeni çetesi bakiyesi malum danışman’

Bahçeli, 1915 olaylarına yönelik tartışmalara değinerek “Erdoğan bir yıl önce özür mektubu yayınlamış, Başbakan Davutoğlu’nun bir başdanışmanı 1915 olaylarına açıkça soykırım demiştir. Davutoğlu’na tavsiyem, değişik ülkelere yazılı ve sözlü mesaj vermektense, yanı başındaki çürümüş, Erivan nüfusuna kayıtlı, Ermeni çetelerinin bakiyesi malum danışmanıyla ilgilenmesidir. PKK’nın siyasi şubesi HDP Ermeni diasporasının iddialarına destek vermiş, soykırım hayasızlığını diline dolamıştır” dedi. n DHA