Siyaset Bayanlara hakaretle siyaset prim yapmaz

Bayanlara hakaretle siyaset prim yapmaz

11.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hastane açılışında, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde sağlığa erişimin hayal olduğunu belirten Erdoğan, “Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor” dedi

Bayanlara hakaretle siyaset prim yapmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Açılış Töreni’nde “Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor” dedi. 2002 yılına kadar sosyal güvencesi ve parası olmayana sağlığa erişimin adeta bir hayal olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın, SSK’nın başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi onu bir öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor” dedi.

‘Seni iyi tanırız’
Halen 18 şehirde 23 katrilyon lira yatırım maliyeti olan şehir hastanelerinin inşasına devam edildiğini, söyleyen Erdoğan, vatandaşı en çok mutlu ettikleri hizmetlerin başında sağlığın geldiğini belirtti. Erdoğan, konuşmasında isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şöyle yüklendi: “İnsanoğlu çabuk unutuyor. Bilhassa yaşı 30’un altında olanlar 2002 öncesi Türkiye’sinin sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğunu bilmezler. Sağlığa erişim bir hayaldi. Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın SSK’nın başında olduğu dönemi bir araştırın, öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. O dönemde acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini çok iyi biliriz. Vatandaşın doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi çok iyi biliriz. Kimdi o zamanlar genel müdür? Bu beyefendi. Biz seni çok iyi tanırız. Hastalara senet imzalatırlar, ödenmezse, hastanede rehin tutulurdu. Bırakın daha ileri gideceğim; ölü bile parası ödenmezse morgda rehin tutulurdu. Bu ülke o dönemleri gördü. İşçinin, memurun ayrı hastaneleri vardı, adamakıllı hizmet yoktu. Cihazı bulsan doktoru, doktoru bulsan cihazı bulamazdın. Aile hekimliği duyulmuş, görüşmüş şeyler değildi. Doktorlar ilacı bulsa dahi o ilacın alınamadığı günleri yaşadı Türkiye. Hastane maceralarımız mutlaka var. Benim var. O süreci beraber yaşadık.”

‘Suçsuzsan gel’
Hem terörle mücadele edileceğini hem de 2023 hedeflerine ulaşılacağını belirten Erdoğan, ‘paralel yapı’ iddialarına yönelik de şunları söyledi; “Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Düşünen bedelini işte şu anda ödediği gibi öder, ödemeye de devam edecektir. Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş o? Paralel devlet, nereden çıktı bu? Sene 99. Kaç, Pensilvanya’ya git. Orada bazı tohumlar at. Kendini gizle. Pensilvanya’dan ‘Acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni nasıl ele geçiririz?’... Niye kaçtın? Ne işin var orada? E gel o zaman. Türkiye’ye gel. Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Ne işin var orada? Gel. Bunlarda imam çokmuş. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde.”

Haberin Devamı

Büyük başarı hikayeleri
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerini takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmeti sunanlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü bölgelerde hayatını tehlikeye atarak görev yapan sağlık çalışanlarını da takdir etti. Terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü yerlerde sağlık çalışanlarının çok büyük başarı hikayeleri yazdığını belirten Cumhurbaşkanı, “Cizre’de 13 kez roketle defalarca silahlı saldırıya uğrayan hastanemiz ki açılışını bizzat kendim yaptım. Orada görev yapan personelimiz hizmetlerine hiç ara vermeden devam etmişlerdir. Burası roket yeri demediler. Yine devam ettiler. Kendi hayatlarını tehlikeye atarak hayat kurtarma mücadelesi veren kahraman sağlıkçılarımıza bu vesileyle bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum.”

Haberin Devamı

Barzani’yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi İstanbul’da kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre kabul, saat dün 14.00’te Tarabya Köşkü’nde gerçekleşti. Kabulde, bölgedeki son gelişmeler, enerji ve güvenlik konularının yanı sıra, başta DAİŞ ve PKK olmak üzere terörle mücadelenin de ele alındığı kaydedildi.