Siyaset Baykal marka su ile poz

Baykal marka su ile poz

11.12.2008 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Baykal marka su ile poz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’nin 2B arazilerinden para kazanmayı düşünmemesi gerektiğini söyledi ve “Parayı başka yerden kazan kardeşim. Buradaki hak sahiplerine intikal ettirmeye yönelik düzenleme yap” diye seslendi.

Haberin Devamı

Bayram tatilini memleketi Antalya'da geçiren CHP Lideri Deniz Baykal, bugün bayramlaşma için kent merkezi dışına çıktı. Baykal, Antalya Milletvekili Osman Kaptan’ı, büyükşehir belediye başkan aday adaylarını ve il yönetimini yanına alarak merekez bağlı beldeyken ilçe yapılan Aksu'da CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kalabalık bir grubun karşıladığı Baykal, 2B mağduru ilçede vatandaşlardan gelen bir soru üzerine 2B konusunda açıklamalarda bulundu.

“Bu konuyu parti programına ilk alan ve Türkiye çapında bir hedef olarak ortaya koyan CHP’dir. Bizim programımızda orman vasfını kaybetmiş olan arazilerin tarıma kazandırılmasını sağlamak üzere gerekenin yapılacağı açıkça ifade edilmiştir. Bizim hedefimiz bu. İnşallah CHP iktidarında bu konu nasıl bir istismar konusu olmaktan çıkartılar onu göstereceğiz” şeklinde konuşan Baykal, 2B’lerin yeni parti programında da yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

CHP’NİN ÇALIŞMASINI ALDILAR

AKP’nin CHP programında yer alan 2B düzenlemesini esas alarak bir düzenleme yapmaya giriştiğini ifade eden CHP Lideri, “Yapılan çalışma sonucunda şu ortaya çıktı ki AKP, mülkiyet konusu olamayan, kuşaklar boyu kullanmış insanlar için dahi mülkiyet konusu olamayan o yerleri herkes için mülkiyet konusu olur hale getirip, sonra da satmak istiyor. Araziyi kullanan aileye intikal ettirmek değil de alınır satılır mal haline getirip, uygun gördüğüne, tıpkı diğer hazine arazileri gibi en yüksek parayı verene satmak istiyor” diye konuştu.

ÇOK DEĞERLİ ARAZİLER VAR

CHP’nin 2B arazilerinden para kazanmak niyetinde olmadığının altını çizen Baykal, “Buranın sahibi var. Satıp satmayacağına o karar versin” dedi. Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kardeşim, bu toprağın çilesini o çekmiş. Yaşamış, onun hakkı. Bedeli var diyorsan o adamdan al. Ama bırak oranın sahibi o olsun. Ama bize ‘Merak etmeyin belki onlara satarız’ diyorlar. Belkiyi melkiyi bırak, garantisini ver. Veremediler. Ve çıkaramadılar. Mülkiyet konusu olacaksa niye devletin mülkiyeti olsun, oradaki insanın mülkiyeti olsun. Bazı 2B’ler hesaba kitaba gelmez. O kadar kıymetli ki? Şimdi Kaş’taki, Demre Üçağız’daki çevreleri düşünün. Dünya gözünü dikmiş. 2B’ler çıkınca yabancılar dolaşmaya başladı. Orada yaşayan bütün varlığını teslim etse, o yeri alması mümkün değil. Onları oradan küreyip çıkartacaklar.”

Haberin Devamı

Partisinin 2B arazilerinden iktidara yakın kişilerin, avantacıların, iktidarın etrafındaki eşin dostun zenginleştirilmesi için bunun kullandırılmasına karşı olduğunu kaydeden Baykal, “Çok açık şekilde söylüyorum. 2B’den hiç para kazanmayı düşünmesinler. Parayı başka yerden kazan kardeşim. Buradaki hak sahiplerine intikal ettirmeye yönelik düzenleme yap” dedi.

BAYKAL’ MARKALI SU

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aksuluların taş ocakları hakkında serzenişlerine “Hepsi aynı kapıya çıkıyor. Milletin ortak zenginliğini onlara peşkeş çekmek. Türkiye’yi birlikte yönetelim diyoruz. Anlatamıyoruz” diye cevap verdi. Baykal’ın konuştuğu masanın üzerindeki ‘Baykal’ marka pet şişe sular espiri konusu oldu. Gazetecilerin Baykal’ı 'Baykal' marka su ile aynı kare içinde fotoğraflama çabasına CHP Lideri, “Bana, reklamını yaptırıyorsunuz” diyerek şakayla karşılık verdi. Ardından CHP’li Aksu Belediye Başkanı Mehmet Cirit’e dönen Baykal, “Başkan bir espiri yapmak istemiş galiba” dedi. Bunun bir tesadüf olduğunu ifade eden Başkan Cirit, “Su gibi ömrünüz uzun olsun” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Baykal, bayramlaşma törenine katılmak için öğle saatlerinde Konyaaltı Caddesi’ndeki evinden çıktığı sırada da kendisine partisinin “Proletarya açılımına” ilişkin soru soran gazetecilere “Bir şeyler üretme gayreti içindesiniz. Yapay çabalara gerek yok. Herşey ortada” diye karşılık verdi.