Siyaset Baykal'dan ‘Said-i Nursi açılımı'na tebessüm

Baykal'dan ‘Said-i Nursi açılımı'na tebessüm

04.10.2009 - 15:01 | Son Güncellenme:

Salim UZUN/ANTALYA, (DHA)

Baykaldan ‘Said-i Nursi açılımına tebessüm

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Kongresi'nde yaptığı Said-i Nursi ve Ahmet Kaya açılımına ilişkin sorulara yanıt vermedi sadece tebessüm etmekle yetindi.Memleketi Antalya’da dün gece Döşemealtı Belediyesi'nin düzenlediği 6'ncı Geleneksel Nar Festivali'ne katıldıktan sonra Konyaaltı Caddesi üzerindeki evinde dinlenmeye çekilen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anjiyo olan Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek’i ziyaret etmek için bugün öğle saatlerinde evinden ayrıldı. CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli yönetimindeki otomobil ile Başkan Böcek'in Konyaaltı İlçesi Gürsu Şelale Konutları’ndaki evine geçen Baykal'a, 1'i resmi olmak üzere 2 polis aracı eskortluk yaptı.Yaklaşık yarım saat Muhittin Böcek'in evinde kalan Baykal, ziyaret çıkışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kongresinde Said-i Nursi ve Ahmet Kaya’ya ilişkin, “Hoşçakalın iki gözüm' diyen Ahmet Kaya’ya vefa göstermeyen Türkiye'nin şarkıları eksik kalır. Nâzım Hikmet’siz Türkiye eksik sayılır. Seversiniz, sevmezsiniz ama Said-i Nursi'siz bir Türkiye’nin maneviyatı noksan kalır” sözlerini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu yanıtsız bırakarak, tebessüm etti. Daha sonra aracına yönelen Baykal, öğle yemeği için ‘7 Mehmet Restoran'a geçti. Baykal'ı burada CHP Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen ve Yılmaz Ateş ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP Antalya Milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Tayfur Süner, Atilla Emek kapıda karşıladı.Öğle yemeğini yiyen Baykal, Malatya'da düzenlenen ‘Elma Festivali'ne katılmak üzere Antalya Havalimanı'nda hazırlanan özel uçakla Malatya’ya hareket etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Demokratik Açılım’ çalışmaları konusunda, CHP’ye yazılı davette bulunacağına" ilişkin açıklamalarını değerlendirirken "Yazılı gelen bir şey yok, gelsin sonra bakalım" dedi.

Baykal, 5. Doğanşehir Elma ve Kültür Festivali’ne katılmak üzere özel uçakla Malatya’ya geldi.

Partililer tarafından karşılanan Deniz Baykal, parti otobüsü ile ilçeye hareket etti.

Yol üzerinde vatandaşları selamlayan Baykal, kesilmek istenen kurbanlara izin vermedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman’ı ziyaret eden Baykal, gazetecilerin, "Başbakan Erdoğan’ın, ’Demokratik Açılım’ ile ilgili CHP’ye yazılı davette bulunacağına" ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine "Arkadaşlar çok fazla konuştuk. Her yerde konuşuyoruz bunu. Daha gelen birşey yok. Gelsin ondan sonra bakalım" diye konuştu.

Diğer soruları yanıtsız bırakan CHP Genel Başkanı Baykal, CHP’li belediye başkanları ile toplantıya geçti.

Bu arada Deniz Baykal’ı Erhaç Havaalanı’nda karşılayan partililer ile güvenlik görevlileri arasında salona girme konusunda kısa süreli arbede yaşandı.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, araya girerek tarafları yatıştırdı.