Siyaset BAYRAM küskünleri

BAYRAM küskünleri

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Altı partiyle bayramlaşan MHP ile iki partiyle bayramlaşan HADEP birbirlerini kutlamadı

BAYRAM küskünleri

BAYRAM küskünleri

Altı partiyle bayramlaşan MHP ile iki partiyle bayramlaşan HADEP birbirlerini kutlamadı

ANKARA Milliyet

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin eylül ayındaki Diyarbakır ziyaretiyle başlayan MHP - HADEP yakınlaşması kısa ömürlü oldu.
Bayramlaşma çerçevesinde altı partiyi ziyaret eden MHP ile sadece iki partiyle bayramlaşan HADEP temsilcileri birbirlerinin bayramını kutlamadı. HADEP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk bir yıl önce yanıt alamadıkları MHP ile bayramlaşma konusunda yeni bir girişimde bulunmadıklarını açıkladı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici başkanlığındaki heyet dün sırasıyla FP, ANAP, CHP, DYP, BBP ve DSP’ye giderek bayramlaştı. Yahnici’nin ziyaret ettiği partilerin heyetleri de MHP’ye iadei ziyarette bulundular.
HADEP ise Naci Kutluay başkanlığındaki bir heyetini CHP’ye, Feridun Yazar başkanlığındaki ikinci heyetini ise FP’ye gönderdi. HADEP’i ziyarete de sadece bu iki partinin temsilcileri geldi.
İki parti arasındaki "soğukluğun" perde arkasını anlatan HADEP Genel Başkan Yardımcısı Türk şunları söyledi:
"Biz diyaloğu geliştirmek için geçen bayram ayrım yapmadan tüm partilere davette bulunduk. Ancak aralarında MHP, DYP, ANAP ve DSP’nin de olduğu bazı partilerden yanıt alamadık."

Bahçeli ısrara dayanamadı
MHP’deki bayramlaşma sırasında koridorlardaki partililerin birbirlerinin bayramlarını kutlarken, "kafa tokuşturmaları" dikkat çekti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise öpüşmekten ve kafa tokuşturmadan uzak dururken, bazı partililerin ısrarı üzerine elini öptürdü.



SİYASET