Siyaset BDP’nin 2. partisi Meclis’e giriyor

BDP’nin 2. partisi Meclis’e giriyor

13.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’ın BDP’yi Türkiye partisi yapmak için desteklediği Halkların Demokratik Partisi, 26 Eylül’de kongresini yaparak seçim yarışına girecek

BDP’nin 2. partisi Meclis’e giriyor

Önce Halkların Demokratik Kongresi (HDK) olarak kurulan oluşum, daha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) adını aldı. BDP’nin önümüzdeki süreçte HDP çatısı altında faaliyet sürdürmesi, bu partinin yerel seçim performansına endekslendi.
Bu kapsamda HDP, Ak Parti’ye karşı önce CHP ile açık ve kapalı ittifak arayışlarını deneyecek. HDP’nin parlamentoda temsil edilmesi için 26 Eylül’de kongre yapılacak. HDP yönetiminde yer alacak BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün bu ay sonuna kadar partilerinden de istifa ederek Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile birlikte HDP’ye geçecek.
3 BDP’li vekil bu nedenle TBMM komisyonlardaki görevlerinden istifa etti.
Önder, partiyle ilgili “Yerel seçimlerden sonra BDP de bu yapı içerisinde yerini alacak. Hedeflediğimiz şey tam bir Türkiye partisi olmak. Sol, sosyalist, yüzü sola dönük ama bir kitle partisi olma hasebiyle, her türlü inancın ve anti-faşist, anti emperyalist bütün yapıların kendisine temsiliyet bulabileceği bir özgüven ile yaklaşacağız sürece” dedi.