Siyaset BDP'li Hasip Kaplan'ın Karadeniz sırrı ne?

BDP'li Hasip Kaplan'ın Karadeniz sırrı ne?

21.02.2013 - 10:38 | Son Güncellenme:

BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Sinop ve Samsun’da yaşanan olaylarla ilgili twitter üzerinden ilginç bir değerlendirme yaptı.

BDPli Hasip Kaplanın Karadeniz sırrı ne

Karadeniz'de yaşanan olayların çıkış noktasının iyi araştırılması, arkasındakilerin tespit edilmesi gerektiğini ve bu konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Kaplan, HDK heyetinin gidilecek illerin valileriyle görüştüğünü ve İçişleri Bakanlığı’na da bilgi verildiğini, kendilerine herhangi bir sorunun yaşanmayacağının iletildiğini belirtti.

Kaplan, AK Partili Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın Karadeniz gezisinden bir hafta önce İşçi Partisi ile ilgili uyarıda bulunduğunu ifade ederek, “Bana iletilen sır bir konu var, AK Partililer bunun üzerinde durmak ve düşünmek zorunda” diye konuştu.

AK PARTİLİ ELİTAŞ İŞÇİ PARTİSİNİ ADRES GÖSTERMİŞ

Haberin Devamı

Hasip Kaplan Karadeniz gezisi öncesinde AK Partili Mustafa Elitaş’ın İşçi partisi ile ilgili olarak provakasyon hazırlığındalar uyarısında bulunduğuna dikkat çekti. Kaplan, “AK Parti Grup Bşk.Vekili Mustafa Elitaş,Karadeniz gezisinden bir hafta önce İşçi Partililer gelecek bazı gruplar provakasyon hazırlığında dediği doğru. Elitaş'a İşçi partililer gelecek bazı gruplar provakasyon hazırlığında denilmişti,HDK nın onlarla ilgisi olmadığını söyledim,durumu gruba bilgilendirdim,bir Ordu milletvekili aynı şekilde yanıma geldi, İstanbul.milletvekilimiz Levent Tüzel'i çağırdım,buyrun ikinizde Ordu'lusunuz konuşun dedim.”

SORUN OLMAZ DENİLDİ

HDK heyetinin valiler ve İçişleri Bakanlığı ile temas kurduğunu ve kendilerine sorun olmaz denildiğini kaydeden Kaplan şöyle sürdürdü: “Karadeniz turu öncesi HDK heyeti mvekillerimiz gidilecek illerin valileri ile konuştu,İçişleri bakanlığı bilgilendirildi,sorun olmaz denildi. Provakasyon hazırlığı bir hafta önce başlamış,çeşitli gruplar partiler işin içinde vardı,önceden önlem alınarak daha fazla büyümeyebilirdi.”

Haberin Devamı

AK PARTİLİLER DÜŞÜNSÜN

Hasip Kaplan, “Bana iletilen sır konusu bir olay var ki AK Partililerde bunun üzerinde durmak ve düşünmek zorunda,sürecin olumsuz etkilenmemesi açısından” mesajıyla da soru işaretleri yarattı.

Kaplan şöyle devam etti; “Sinop Samsun olaylarını İçişleri Bakanı incelemeye aldı,iyi araştırılırsa önemli hususlar tesbit edilecek,ihmali kastı olanlar belirlenmeli. İçişleri Bakanlığı incelemesi sonucu olaylarda yer alanların sorumluluğuna gidilmesi ve hukukun işletilmesi zorunlu,göz yumulmamalı.

İdari soruşturma dışında yargının savcılığın ne yapacağı da o kadar önemli,karşılıklı suçlamalarla geçiştirilemez,aydınlığa kavuşturulmalı, linççiler korunacak mı özendirilecek mi yoksa gereği yapılarak caydırıcı olunacak mı? Hükümet sınavda 9 saat dağıtılmayan kitlede sorumlu kim?