Siyaset ‘Beyannamemiz umut verecek’

‘Beyannamemiz umut verecek’

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Beyannamemiz umut verecek’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim beyannamesinin umut vereceğini ve Türkiye’nin 5 temel problemine çözüm getireceğini söyledi. CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin partisinden çok oy alması durumunda genel başkanlığının tartışmaya açılabileceği yorumlarına ilişkin olarak, “Varsayımlar üzerinden geleceği değerlendirmem doğru değil. Seçimden sonra tabloya bakarız. Karamsar değilim, iyi bir sonuç çıkacak. Nihayetinde zaten İnce, cumhurbaşkanlığını kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

İnce’nin seçimleri kazanması durumunda oluşacak kabineye ilişkin detayları da paylaşan Kılıçdaroğlu, “İkinci turda kabineyi göreceksiniz. Güzel bir yardımcı kadrosu ile yola çıkacak. Toplumun her kesimini kapsayan, 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağına göre, kadrosu da böyle şekillenecek” diye konuştu. Seçim kampanyasına ilişkin olarak, “CHP’ye mesafeli duran kesimlerle bire bir toplantılar yapmak istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, özellikle İstanbul, Bursa, Balıkesir, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Antalya, Trabzon, Samsun’a ağırlık vereceğini söyleyerek, “Bu illere birden fazla gitmem lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin seçim beyannamesi konusunda, “Heyecan verecek, umut verecek, yeni ufuklar açacak bir beyanname. Türkiye’nin 5 temel problemi; ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve demokrasi konusunda çözüm getiren başlıklar içerecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Toplum değerlendirir’

Kılıçdaroğlu dövizdeki yükselişi değerlendirirken, “Spekülasyon amaçlı, birilerini cezalandırma amaçlı böyle bir yönteme başvuruluyorsa bu ekonomik bir suçtur. Hükümet kim oynuyorsa ona neden müdahale etmiyor?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’nin, Alaattin Çakıcı ziyaretini de, “Alaattin , hapse girmeden önceki faaliyetlerini toplum biliyor. Bahçeli’nin bu ziyareti toplum tarafından izlenip değerlendirilecektir” sözleriyle değerlendirdi.