Siyaset ‘Bırakın İstanbul’u ehli yönetsin’

‘Bırakın İstanbul’u ehli yönetsin’

13.04.2019 - 22:42 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü belediye başkanlığı görevini Çalık’a devreden Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’un sorunları var. Bunları çözün, esas işinize dönün’ dedi

‘Bırakın İstanbul’u ehli yönetsin’

İstanbul’un işsizlik, yoksulluk, eğitim ve trafik sorunlarının olduğunu söyleyen Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Bu sorunları çözün. Esas işinize dönün. Bırakın İstanbul’u ehli yönetsin” dedi.

İmamoğlu, dün Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini Mehmet Murat Çalık’a devretti. Devir teslim töreninde açıklama yapan İmamoğlu, “Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevimi Mehmet Murat Çalık’a devrediyorum. Bugün burada başka bir buluşmanın müjdesini veriyorum. Saraçhane’de 16 milyon insana hizmet etmeye başlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘Devretmek asalettir’

Devir teslim töreninin ardından belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, görevi devrederken yaşadığı hissiyatı vatandaşlarla paylaşarak, “İnsanın evinde olması kadar güzel bir şey yok. Sizden besleniyorum. Beylikdüzü halkıyla beslenerek onlara hissettiğim sorumlulukla yolumda yürüyorum. İnsan akşam evine geldiğinde insanlara mahcup olmak istemez ya inanın ben Beylikdüzü’nde yaşayan 350 bin insanıma mahcup olmadan işimi, görevimi yapma çabasını gösteriyorum. Beylikdüzü’nde başka bir başlangıca imza atıyoruz.

‘Bırakın İstanbul’u ehli yönetsin’

Yol yürüdüğüm yol arkadaşım Mehmet Murat Çalık arkadaşıma görevi teslim ettim. Hayırlı uğurlu olsun. Güzel işler yapsın inşallah Beylikdüzü’ne. Sanki malı mülküymüş gibi makamları devretmekten çekinenler var ya bizde görevi devretmek gerçekten sorumluluktur. İnsanların içinde hafif bir burukluk olabilir. Hizmet etmiştir, seçimi kaybetmiştir ya da bir başka göreve gidecektir. Ama bir görevi devretmekte asalettir. Görevi devrederken içim o kadar rahat ki, bir insan görev devrederken o kadar mutlu olabilir. Çok mutluyum” diye konuştu.

“25 yıl yönetirken iyi şimdi kaybedince mi kötü oldu?” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu milletin demokrasi duygularına, sandığa olan inancına zarar vermeyin. Türkiye’mizin demokratik süreçte verdiği mücadeleyi kirletmeyelim. Kararınızı verin işimize bakalım. Normalleşelim. İstanbul’un trafik, yoksulluk, işsizlik, çocuklarımızın eğitimle ilgili sorunları var. Dönelim işimize. Siz uluslararası sorunlara bakın. Ekonomi ile uğraşın.

Siz kendi programınızı bu ülkeye en iyi şekilde sunmaya çalışın. 25 yıl yönetirken iyi şimdi kaybedince kötü oldu? Yapmayın. Yakışmıyor. Türkiye’nin çok büyük sorunu var. Ekonomi. Şirketler kötü durumda.

Esnaf kan ağlıyor. Ev kadınları zor durumda. İstanbul’da her beş gencin ikisi işsiz. Türkiye’nin şu an yaşadığı işsizlik, tarihinde yaşadığı en büyük işsizlik oranlarından birisi. Bu sorunları çözün. Esas işinize dönün. Bırakın İstanbul’u ehli yönetsin.”

‘Ayrımcılık yapmayacağız’

Kimseyi inancına, etnik kökenine, yaşamına ve giyim kuşamına göre ayırt etmeden herkese eşit hizmet götüreceğine vurgulayan Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’mizin geleceğine dair güçlü adımlar atmalıyız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Yurtdışında hayaller kuran gençler değil bu memlekette hayallerini büyüten gençlere dönüştürmeliyiz. Bu ülkede başaracak ve üretecek çok şeyleri olduğuna inandırmalıyız. Bu kentlerde herkesi kucaklamalıyız. Ayrımcılık yapmadan bir milli mesele uğruna kol kola olabilmeyi başarabilmeliyiz. Bunlar bizim ruhumuzda var. Bütün bunları Beylikdüzü’nde yaşattık. Göreceksiniz İstanbul’da da yaşatacağız. İnancıyla, etnik kökeniyle, yaşamıyla ve giyimi kuşamıyla herkes bizim milletimizin bir ferdidir. Kimse kimseyi bu milletin bir parçası olmaktan alıkoyamaz.”