Siyaset ‘Biz kuşakları X,Y,Z diye kategorize etmiyoruz’

‘Biz kuşakları X,Y,Z diye kategorize etmiyoruz’

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçeli dünkü grup toplantısında konuşmasının tamamını gençliğe ayırdı. “Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz” diyen MHP lideri gençlere birlik çağrısı yaptı, tavsiyelerde bulundu.

‘Biz kuşakları X,Y,Z diye kategorize etmiyoruz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atama tepkisiyle başlayıp ardından yurt geneline yayılan öğrenci protestoları üzerinden gençlere seslendi. “Hepsini kardeş gördüğüm Türk gençlerine bir büyükleri olarak” diyerek tavsiyelerde bulunan ve birlik-beraberlik çağrısı yapan Bahçeli, “Diyeceğiniz ne varsa söyleyin çözelim... Gelin yanlış bir tercihin içinde olan varsa dönsün” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşmasında gençlere seslenen Bahçeli, özetle şunları söyledi:

TAVİZ VERMEYİZ: Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Çünkü bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz. Gençliği bir değerlendiriyor, müstesna unvanına Türk gençliği diyoruz.

ELİMİ UZATIYORUM: Ayırt etmeksizin, hiçbir fark gözetmeksizin, her genç kardeşime elimi uzatıyor, alayını birden hasretle kucaklıyorum. Onlar bizim her şeyimizdir. Gözümüze nasıl bakıyorsak onlara da öyle bakmalıyız.

DAĞA GÖNDERECEK TEK GENCİMİZ YOK: Kalbimizde her gencimize yer vardır, sevgimiz hepsini sarıp sarmalamaya kafi gelecektir. Onun bunun şiddet aparatı olmalarına tahammül edemiyoruz. Yıkım gündelikçileri, mukallit aydınlar, kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taşeronluk yapan köksüzler, aslanı kediye boğdurmak için el ovuşturan vatansızlar, gençliğe musallat olan cinayet ve suç şebekeleri şunu iyi bilsinler ki; bizim ne dağa gönderecek ne hücre evine yollayacak ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek ne de sokak aralarında molotof fırlatacak tek bir gencimiz, tek bir fidanımız dahi yoktur.

PAHA BİÇİLEMEZ ÖNEME SAHİPSİNİZ: Sevgili gençler, hiçbirinizi kaybedemeyiz. Öfkeniz olabilir, kızgınlığınız olabilir, kızdıklarınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir, itirazlarınız sinirli olabilir, fakat sizler bizim için, milletimiz için, istikbal ve istiklal haklarımız için paha biçilemez öneme sahipsiniz...

‘Direnmeyi Türkiye düşmanlarına yapın’
Bir anlık öfkeyle bir ömrü heba etmeyin. Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanlarına karşı yapın. Analarınızın gözyaşlarını akıtmayın. Babalarınızın ahını almayın. Terör örgütlerinin istismarlarına aldanmayın. Gelin, yanlış bir tercihin içinde olan varsa dönsün. Kavgaya çağırana değil, kitap okumaya çağırana koşsun. Diyeceğiniz ne varsa söyleyin çözelim ama üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin.. “Eyvah gençliğim” dememek için, tüm kardeşlerimi ziyana değil, ziya içinde yaşamaya çağırıyorum. Bu çağrı dürüst, temiz, hilesiz ve hesapsız bir çağrıdır. Geçmişte yeterince bedel ödedik, yenilerini ödemeyelim çağrısıdır.

Fotoğraf:  MUSTAFA İSTEMİ Milliyet