Siyaset Bizi buluşturacak olan “insan” kimliğimizdir

Bizi buluşturacak olan “insan” kimliğimizdir

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçimden kimsenin tahmin edemeyeceği bir sonuçla çıkacaklarını söyleyen Demirtaş, “7 Haziran akşamı balkona da pencereye de çıkamayacaklar” dedi

Bizi buluşturacak olan “insan” kimliğimizdir

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dün Hatay Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki mitingde ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmelere değindi. Mitinge sürpriz konuk olarak katılan Tunus İşçileri Komünist Partisi Genel Sekreteri Hamma Hammami de bir konuşma yaparak HDP’ye destek verdi. İşte Demirtaş’ın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

HEPİMİZ TEHLİKEDEYİZ: IŞİD, Nusra ve Kaide gibi tecavüz ve barbarlık ordusunun kökünü kurutacağız. Burada halklarımıza zulüm yapan bu cihadçı çetelere izin vermeyeceğiz. Ne kadar gücümüz varsa kullanmaktan çekinmeyiz. Hepimiz tehlikedeyiz, Türkiye de tehlikede. AKP bu kadar eleğe çevirmişken Türkiye’nin sınırlarını geçip Türkiye’ye karşı büyük bir cihad saldırısı başlatabilirler.

BERKİN’E TERÖRİST DİYEBİLİYORLAR, IŞİD’E DİYEMİYORLAR: AKP IŞİD’i barbarlık, tecavüz, terör örgütü olarak görmeyebilir. Dikkat edin HDP’ye terör örgütü diyebiliyorlar, Berkin Elvan’a terörist diyebiliyorlar ama IŞİD’e terörist diyemiyorlar. IŞİD’den söz ederken incitmemek üzerine cümleler kuruyorlar. İşte bu anlayış değişmezse Hatay’da iç barışı sağlayamayız.

Haberin Devamı

LAHEY’DE YARGILAMA: HDP’nin parlamentoya girememesi halinde Türkiye’nin silahlı gücünün bu ülkeye girmesi kuşkusu var. TIR’lar dolusu silahlar hangi parayla alındı? Erdoğan-Davutoğlu ikilisi savaş suçu işledi. Bombalar, füzeler hepsi ortaya çıkacak. Hangi parayla satın alındığı ortaya çıkacak. Uluslararası ceza mahkemesinde, Lahey’de yargılamayı gerektirecek suçlar işlediler.

HEPİMİZ İNSANIZ: Bizim temel ilkelerimiz büyük insanlık başlığı altında buluşturduğumuz temel insan haklarıdır. Bizi başka hiçbir kimlikte tekleştiremezler. Buluşacaksak insanlık başlığı altında buluşabiliriz. Hepimiz Türk olamayız, Kürt olamayız, Alevi, Sünni olamayız. İnsanız hepimiz, bizi buluşturacak kimlik insan kimliğimizdir.

MASKELERİ DÜŞTÜ: AKP bütün değerleri aşındırdı. Mezhepçi politikalarla, kimlik tüccarlığıyla Türkiye’ye ileri demokrasi safsatasını yutturmaya çalıştı. Şimdi maskeleri düştü artık. Sizlerin ortaya koyduğu bu inanılması zor performans onların sonunu, bu çirkin kibirli iktidarlarının sonunu getirdi artık. İnşallah göreceksiniz, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir sonuçla ortaya çıkacağız. 7 Haziran akşamı değil balkona, pencereye de çıkamayacaklar.