Siyaset "Bizi kimse diz çöktüremez"

"Bizi kimse diz çöktüremez"

15.01.2013 - 12:25 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor

Bizi kimse diz çöktüremez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele sürecinde son yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, “Bu mücadele için ulusal değerlerimizle örtüşen her yolu ve yöntemi devreye aldık, alıyoruz. Şehitlerimize mahcup olmadan, ecdadımızın ruhunu incitmeden bütün ocakların acısını dindirmenin mücadelesi içindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin TBMM grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılının rekorların tazelendiği bir yıl olduğunu ifade etti. 2012 yılında enflasyonun yüzde 6.2 olduğunu, bu oranın 1968’den bu yana en düşük oran olduğunu kaydetti. Aynı şekilde ihracatta TİM’in tespitlerine göre kendilerine ait rekoru egale ettiklerini, 2012 ihracatının dünya ekonomisindeki tüm olumsuz şartlara rağmen 152 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeleri anlattı ve “Bunlar Türkiye’nin nereden geldiğini göstermesi bakımından çok önemli” dedi.

Türkiye’nin 2013’te de ekonomide rekorlara şahit olmaya devam edeceğini kaydeden Erdoğan, yeni yılda yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Erdoğan, 2013 yılında daha önce başlamış ve bu yıl başlayacak 400 milyar liralık 2 bin 737 proje üzerinde çalışacaklarını belirtti. 2013’te yeni projelerle birlikte söz konusu projeler için ödeneği yüzde 20 oranında artırarak 46 milyara çıkardıklarını anlatan Erdoğan, bazı büyük projeler hakkında şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Marmaray projesi ve banliyö hatları için bu yıl 9.3 milyar TL ödenek ayrılıyor. Bu projeyi inşallah bu yıl 30 Eylül’de hizmete açıyoruz. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı için ayrılan ödenek 8.2 milyar TL.Bu projeyi de aynı tarihte bitiriyoruz. Silvan Barajı için 5.1 milyar TL, Ilısu Barajı için 4.4 milyar TL ve Ankara-Sivas demiryolu için bu yıl 2.5 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştiriyoruz.”

-HAFTASONUNDA SURİYELİ MÜLTECİLERİ ZİYARET EDECEK-

AK Parti döneminde ortalama proje tamamlanma süresinin de 9 yıldan 3.5 yıla düştüğünü aktaran Erdoğan, bu haftaki programı hakkında da bilgi verdi ve hafta sonunda Gaziantep’te Suriyeli mültecilerin kaldığı kampı ziyaret edeceğini bildirdi.

-“BİZE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ”-

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’de terörün sona ermesi için devam eden süreç hakkında da açıklamalarda bulundu. 75 milyon Türkiye Cumhuriyet vatandaşının istiklale ve hürriyete her milletten çok daha fazla âşık ve tutkun olduğunu belirten Erdoğan, “Bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık tarihimiz boyunca istiklalimize ve hürriyetimize her saldırıya karşı kükremiş bir milletiz” dedi. Millet kavramıyla ortak tarihi olan ve ortak ideleri olan bir topluluğun anlaşılması gerektiğini bu kavramı etnik ya da inançsal olarak ele almadığının altını çizen Erdoğan, “Millet, bu topraklar üzerinde millet 75 milyonun tamamıdır. İlk Meclis’te Gazi Mustafa Kemal’in anasır-ı İslamiyye diye onun ruhunu ve özünü ifade ettiği topluluktur” diye konuştu. Türkiye’de istiklal sürecinden bugüne her evden bir şehit verildiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Bin yıl boyunca olduğu gibi bugün de yarın da istiklal ve hürriyetimize yönelik her saldırı karşısında ecdadımız gibi topraklarımızı kahramanca savunmak noktasında en küçük bir tereddüdümüz olmaz, olamaz. Bize hiç kimse diz çöktüremez, bizi hiç kimse teslim alamaz, hiçbir saldırı karşısında geri adım atmadık, atmayız. Toprağımıza göz diken düşman karşısında biz sırtımızdan vurulmayı zul kabul eder ancak alnımızdan vurulmayı şeref addederiz.”

Haberin Devamı

-“BU MİLLETİN DEĞERLERİNİ ÇİĞNETMEYİZ”-

İstiklal Marşı’nın korkma ifadesiyle başladığını, milletin tarihinde asla korkmadığını ve başını öne eğmediğini, bu topraklar için sayısız can verildiğini belirten Erdoğan, “Biz bin yıl bu topraklar için canımızı verdik. Bundan sonraki bin yıl da bizler de torunlarımız da tereddüt etmeden canını ortaya koyarak bu topraklarını savunmaktan asla ve asla vazgeçmeyiz. Tek bir şehidimizin dahi aziz hatırasına leke sürmeyiz, ruhunun muazzep olmasına göz yummayız. Bu ülkenin, bu aziz milletin değerlerinin çiğnenmesine müsaade etmeyiz” dedi.

-“ECDADI İNCİTMEDEN, ŞEHİTLERE MAHCUP OLMADAN”-

Yaklaşık 30 yıldır süren terörde bir taraftan kahraman Mehmetçikler şehit olurken diğer taraftan da dağdaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ama her halükarda ağlayanların analar olduğunu, evlere ateş düştüğünü söyleyen Erdoğan, “Biz tam 10 yıldır samimi şekilde bu acıyı sonlandırmanın mücadelesindeyiz. Biz 10 yıldır anneler ağlamasın diye elini, bedenini, yüreğini ortaya koyan bir iktidarız. Biz, 10 yıldır bir yandan topraklarımızı tavizsiz savunurken eşzamanlı olarak annelerin gözyaşını dindirmenin telaşı içerisindeyiz. Bu mücadele için de bu kıvranış için de meşru, ulusal değerlerimizle örtüşen her yolu ve yöntemi devreye aldık, alıyoruz. Şehitlerimize mahcup olmadan, ecdadımızın ruhunu incitmeden bütün ocakların acısını dindirmenin mücadelesi içindeyiz” ifadelerini kullandı.