Siyaset ‘Bölücü kebapçıların işsizlikte payı var’

‘Bölücü kebapçıların işsizlikte payı var’

06.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimiz. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” dedi.

‘Bölücü kebapçıların işsizlikte payı var’

 

Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

NİHAİ ÇÖZÜM VAKTİ:
Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, Suriye’de kalıcı, nihai ve sürdürülebilir bir çözüm bulma vakti gelmiştir. Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli sığınmacıların evlerine ve yurtlarına güvenle dönebilmeleri, İdlib merkezli yeni bir göç dalgasının sınırlarımıza yığılmasına mani olabilmek için bahse konu çözüm ikliminin gerçekçi bir şekilde yeşermesi şarttır.

Haberin Devamı

ABD BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN: ABD, ‘silah almayın’ diye ülkemize yaptırım gözdağı verirken, aynı anda Suriye’nin kuzey doğusunda ne işler çevirdiğini itiraf edecek dürüstlüğe sahip midir? Biz ‘HDP demek PKK demektir’ diyorduk, meğerse bu denkleme ABD de bağımsız değişken olarak eklenmiştir... Böylesi bir dönemde, CHP Genel Başkanı’nın sözde Kürt sorununu telaffuz etmesi tesadüf müdür? Yoksa iç işgal cephesine restoresi ve yeni baştan dizaynı yapılarak siparişi verilen bayatlamış sömürge teklifi midir?

PENSİLVANYA’YA BAKIN: (ABD Temsilciler Meclisi’deki Ülkü Ocakları gündemi) Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından? Bu denli mi ürküyorlar cesaretimizden? Hayatım boyunca kalbimin ve fikrimin bir köşesinde MHP’yi, diğer köşesinde Ülkü Ocaklarını bir sancak gibi taşıdım.  İlle de terör örgütü görmeye merak  sarmışlarsa, onlara Pensilvanya’ya bakın, FETÖ’yü kurcalayın, PKK’ya, YPG’ye, DEAŞ’a odaklanın diyeceğim. Velakin nafile, çünkü baktıkları yerde görecekleri yalnızca kendileri olacaktır.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN BÖLÜCÜLÜK SORUNU: Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören CHP vardır, İP vardır, HDP vardır, köşesiz köşe yazarları vardır, karanlığın teşrifatçısı satılmış aydınlar vardır. Milli iradenin tecelli ettiği yegane mercii TBMM’dir... Fakat ihanetin çözüm kaynağı olamaz, bölünmenin çözüm adresi görülemez.

HESAP SORULUYOR: Çarşı, pazar, marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara hak veriyoruz. Fırsatçıların üzerine gidiliyor, simsarların peşine düşülüyor, yağmacılardan da hesap soruluyor. Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Türkiye’nin terör ve bölücülük sorunu vardır. Ve bu sorunlara neşter vurulmuş, cerrahi müdahalenin sonuna gelinmiştir.