Siyaset Bozdağ: Türkiye ile Rusya ilişkisinin normalleşmesinden rahatsız olan çevreler var

Bozdağ: Türkiye ile Rusya ilişkisinin normalleşmesinden rahatsız olan çevreler var

06.07.2016 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

Bozdağ: Türkiye ile Rusya ilişkisinin normalleşmesinden rahatsız olan çevreler var

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden rahatsız olan çevreler olduğunu belirterek, "Bunlar her zaman Türkiye’nin lehine bir gelişme olursa ondan rahatsız oluyorlar. Esasında mutlu olmaları gerekir. Ama bakıyorsunuz Türkiye’nin menfaatine her gelişmeden rahatsız olan bu çevreler bu ilişkilerin normalleşmesinden de rahatsızlar. Dün İsrail ile ilişkilerin bozulmasını eleştiren çevreler, bugün ilişkiler düzelmeyince bu sefer düzelmesini eleştiriyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bozdağ, memleketi Yozgat’ta partisinin Yerköy ve Şefaatli ilçe teşkilatları tarafından düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı. Bozdağ, Yerköy ilçesinde yaptığı konuşmada, İsrail ve Rusya ile başlayan normalleşme süreci hakkında konuştu. Bozdağ, Mısır ile ilgili konularda da olumlu gelişmelerin olacağı sinyalinin ortaya çıktığını belirterek, "Tüm bu gelişmeler Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada ve bölgede bulunduğu pozisyona güç katan gelişmelerdir. İsrail ile Türkiye’nin ilişkilerinin normalleşmesi hem Türkiye’nin hem de İsrail’in ortak çıkarınadır. Türkiye ile Rusya’nın normalleşmesi de iki ülkenin çıkarınadır. Ülkeler arası ilişkiler elbette ki her ülke kendi çıkarını gözeten adımlar atacaktır. Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda bu adımları atmıştır. Tabi karşı taraf ülkelerde bundan fayda eder. Uluslararası ilişkilerde sadece bir tarafın fayda ettiği bir ilişki yoktur. İki taraf da kendilerine göre bir netice alacaktır. Türkiye düşmanlarını azaltmaya, dostlarını çoğaltmaya devam edecektir. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu zor coğrafyada yaşamanın zor koşulları var. O koşulların gereğini de elbette yaptık yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini düzeltmesinden rahatsız olan çevreler olduğunu söyleyen Bozdağ, "Türkiye’nin İsrail ile arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden fevkalade rahatsız olan çevreler var. Siz bunların medyadan, televizyonlardan takip ediyorsunuz. Bunlar her zaman Türkiye’nin lehine bir gelişme olursa ondan rahatsız oluyorlar. Esasında mutlu olmaları gerekir. Ama bakıyorsunuz Türkiye’nin menfaatine her gelişmeden rahatsız olan bu çevreler bu ilişkilerin normalleşmesinden de rahatsızlar. Dün İsrail ile ilişkilerin bozulmasını eleştiren çevreler, bugün ilişkiler düzelmeyince bu sefer düzelmesini eleştiriyorlar. Dün Rusya ile ilişkilerin bozulmasını eleştirenler, hükümeti suçlayanlar, bugün ilişkilerin düzene girmesin ve normalleşme seyrini almasından rahatsız. Şimdi de onu eleştiriyorlar. Bunların ortak menfaati Türkiye’nin hayrına olan işlerin olması değil, ortak menfaatlerin, Türkiye’nin zararına işlerin olmasıdır. Böyle bir şey olabilir mi , siyasetin içinde var, medyanın içinde var, üniversitelerin içinde var. Bu beklide Türkiye’ye has bir şeydir. Ama hamd olsun milletimizin basireti, sağ duyusu bütün bunları aşma noktasında bize büyük bir güç vermektedir" dedi.

Haberin Devamı

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Yerköy ilçesinde bayramlaşma törenine katılan Bakan Bozdağ, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Giresun’da askeri helikopterin düşmesi konusunda açıklama yapan Bozdağ, "Meydana gelen helikopter kazası hepimizi derinden üzdü, bayram gününde bayramı zehir etti desek yeridir. Şehitlerimiz var yaralılarımız var ben bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine Türk silahlı kuvvetlerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, dileğimiz bundan sonra böyle acıların böyle kazaların olmamasıdır. İnşallah bundan sora böyle kazalar olmaz. Konu inceleniyor. İncelemeler bittikten sonra daha net konuşma imkanı olacaktır" dedi.